[SOLVED] Textures going C-R-A-Z-Y!!!

This is where topics get moved that aren't caused by bugs in our mod
Post Reply
User avatar
Boeing73FLY
Posts: 66
Joined: 01 Aug 2013 23:00
Location: Las Vegas, NV, United States

08 Aug 2013 02:28

Everything below this section is how it began. This problem has been solved.

For those having texture problems, navigate to C:\Program Files (x86)\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x86 and run troubleshoot_dx9.cmd. After running the .CMD file, you can now start ETS2 as normal in the future.

Special thanks to papanebo for the solution!
---
---
---
---
I was so excited to explore Scandinavia for the first time, but until after the long ferry ride from Harwich to Esbjerg THIS happened... (see ZIP file below)

http://www.mediafire.com/download/izn0p ... eCrazy.zip
--
EDIT: Some list of things I have done...
1. Restart game (FAILED)
2. Remove all mods except for the map (FAILED)
3. Start a new profile (FAILED)
Last edited by Boeing73FLY on 11 Aug 2013 17:22, edited 1 time in total.
ImageImage

MY MODS FOR ATS AND ETS2
Enhanced Driving Experience (EDXP) (+ Addons)
Allison Transmission Pack (+ TC10)

ProMods Recruit

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 8299
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

08 Aug 2013 08:06

Unlucky, we had this problem reported twice during beta-testing but it only seems to be triggered by a freak condition as none of our other testers as well as many other people have encountered this.

We believe this could either be a DirectX, driver issue or an issue with certain graphical settings.

For anybody encountering this problem please report:

Version of ETS2
Steam or not steam?
Version of DirectX
Graphics settings (in-game)
Graphics card specs & driver version (if possible)

Have you tried switching graphics quality from low to medium or anything like that? If yes, does it make a difference?
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

User avatar
Boeing73FLY
Posts: 66
Joined: 01 Aug 2013 23:00
Location: Las Vegas, NV, United States

08 Aug 2013 09:00

Version of ETS2: 1.4.8
Steam or not steam?: Not Steam
Version of DirectX: DirectX 11
Graphics settings (in-game): Custom (close to High setting)
Graphics card specs & driver version (if possible): AMD Radeon HD 6770 (6800 series), driver version 12.104.0.0000

And switching graphics quality to a lower / lowest setting does not solve the problem.
ImageImage

MY MODS FOR ATS AND ETS2
Enhanced Driving Experience (EDXP) (+ Addons)
Allison Transmission Pack (+ TC10)

ProMods Recruit

kassisetä
Posts: 18
Joined: 07 Aug 2013 22:02
Donation rank:

08 Aug 2013 09:45

I have the same problem
Steam or not steam: steam
Version of ETS2: 1.4.8s
Version of DirectX: DirectX 11
Graphics setting (in-game): High
Graphics card specs & driver version (if possible): Nvidia Geforce GT640 GDDR5, driver version 320.49

Picard70
Posts: 1
Joined: 01 Aug 2013 17:08

08 Aug 2013 18:00

Esbjerg sky is not rendered To Blue sky Verry disapionting it is al black in 9.05 in the morning

User avatar
Boeing73FLY
Posts: 66
Joined: 01 Aug 2013 23:00
Location: Las Vegas, NV, United States

08 Aug 2013 18:15

If there is no other solution to this problem, I will try reinstalling ETS2 (1.4.8 already provided for at the download page at their main website), as my LAST RESORT. I'm going to assume that the many patch updates to the game have messed up some files.

History of updates to my simulator: 1.0.0 > 1.1.3 > 1.2.5.1 > 1.3.0 > 1.3.1 > 1.4.1 > 1.4.8 :arrow:
ImageImage

MY MODS FOR ATS AND ETS2
Enhanced Driving Experience (EDXP) (+ Addons)
Allison Transmission Pack (+ TC10)

ProMods Recruit

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 8299
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

08 Aug 2013 21:56

We have yet to define what the cause of this problem is, I have seen it popping up in a few places but unfortunately we can't simulate the conditions. In the worst case we will log the issue with SCS and see if they can support us.

I will sticky this topic too.
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

User avatar
KING OF ESSEX
Posts: 25
Joined: 08 Aug 2013 07:38
Location: Southend Essex
Contact:

09 Aug 2013 00:46

Scul sent me here as he found some glitches in my video..

You do appear to suffer from a texture glitch, most signs and some railings don't appear as they should in your recording. Please report yourself here:


http://www.youtube.com/watch?v=7fQ5J772 ... e=youtu.be

User avatar
Boeing73FLY
Posts: 66
Joined: 01 Aug 2013 23:00
Location: Las Vegas, NV, United States

09 Aug 2013 02:08

KING OF ESSEX wrote:Scul sent me here as he found some glitches in my video..

You do appear to suffer from a texture glitch, most signs and some railings don't appear as they should in your recording. Please report yourself here:


http://www.youtube.com/watch?v=7fQ5J772 ... e=youtu.be
Yep, exactly like that: signs, rails, side road lines, etc. are all messed up.
ImageImage

MY MODS FOR ATS AND ETS2
Enhanced Driving Experience (EDXP) (+ Addons)
Allison Transmission Pack (+ TC10)

ProMods Recruit

Gazer75
Posts: 173
Joined: 01 Aug 2013 20:19
Donation rank:

09 Aug 2013 05:59

This is clearly a graphics card issue, most likely driver and/or hardware combination.

Is this issue only with the mod or do you experience it with default?

Would also help if people included graphics card model and driver version.



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests