Dziwne tekstury

evil85
Posts: 5
Joined: 19 Sep 2016 18:51
Poland

15 Feb 2017 23:00

Witam w załączniku przesyłam screen, po wrzuceniu nowego promodsa i rusa, pod lawetami mam dziwne tekstury. link do game log.
Attachments
1.jpg
1.jpg (217.62 KiB) Viewed 876 times

yang20
Posts: 434
Joined: 24 Aug 2015 20:29
Location: Warszawa/Warsaw
Poland

16 Feb 2017 18:15

Masz starą wersję mapy Rosji. Pobierz 1.7.1 i odpowiedniego fixa, powinno śmigać jak należy. ;)
Image
Currently driving MAN
PM2.20+RusMap 1.7.4++
Win 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-4570 (3.20 GHz), 8 GB RAM, MSI GeForce GTX 960 Gaming, Disc SSD
Beta-tester of Project Balkans

evil85
Posts: 5
Joined: 19 Sep 2016 18:51
Poland

16 Feb 2017 21:06

Dzięki, faktycznie zamotałem przy podmianie Rosji i miałem cześć plików z nowej a część ze starej. pobrałem na nowo wszystko od Promodsa począwszy po Rosję i fixa, jednak po załadowaniu gry problem dalej pozostał. w linku nowy log Zapomniałem powiedzieć, że to coś dziwnego pod naczepą jest cały czas, nawet jak się jedzie.

witalg
Posts: 100
Joined: 03 Oct 2015 17:36
Donation rank:
Poland

17 Feb 2017 09:59

Pewna jakaś modyfikacja robi kuku,na trucka ,na 99%

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 6872
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Poland
Contact:

17 Feb 2017 14:11

Ewentualnie coś ze sterownikami od karty graficznej?
Image
Current development area: BUGFIXING EVERYTHING ♥

#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

evil85
Posts: 5
Joined: 19 Sep 2016 18:51
Poland

17 Feb 2017 21:50

Dzięki za pomysł z tymi sterami. Fakt nie one były problemem, ale same ustawienia grafiki w grze. Co dokładnie nie wiem, przeskoczyłem na niższe detale i wróciłem do wysokich i wróciło wszystko do normy.

User avatar
koper007
Posts: 94
Joined: 26 Feb 2017 19:36
Location: Toruń
Poland
Contact:

01 Mar 2017 02:35

Potwierdzam takie zjawisko. Dwa dni temu pobrałem po raz pierwszy najnowszą wersję mapy Promods bez Rusmap i również mam takie dziwnie cienie pod niskopodwoziowymi. Opcje graficzne mam na średnie poustawiane, bo tylko na takich uciągnie staruszek. A i pod każdym Manem również są takie cienie w ruchu AI. Nie sprawdzałem czy występują po zakupieniu własnego Mana.
Image
Image

Game Version: 1.28.1.3s with ProMods 2.20 / RusMap1.7.4
DLC: Schwarzmuller Trailer Pack Heavy Cargo Pack Going East Vive La France Scandinavia Viking Legends
PC: i5-7600K 3,8GHz, Zotac GeForce 1060 GTX 6GB

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 6872
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Poland
Contact:

02 Mar 2017 18:20

Bodajże z MANem były problemy z tym czarnym prostokątem w becie 1.26, gdy używało się OpenGL zamiast DirectX. Nie wiem czy to zostało naprawione.
Image
Current development area: BUGFIXING EVERYTHING ♥

#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

nokiaspl
Posts: 8
Joined: 11 Jan 2016 22:36
Poland

08 Mar 2017 17:51

znam rozwiązanie ,jak to naprawić .Miałem to samo.
American Truck Simulator map:CanaDream 2.0 + Coast To Coast+Viva Mexico+Project West+Realistic California Highways.Truck:Peterbilt 389
Euro Truck Simulator 2 map: Promods+Rusmap .Truck:MAN TGX Euro 6

User avatar
koper007
Posts: 94
Joined: 26 Feb 2017 19:36
Location: Toruń
Poland
Contact:

08 Mar 2017 21:23

Ale mógłbyś od razu napisać swoje rozwiązanie problemu, a nie nie potrzebnie nabijać posty. Nie wiem czy dobrze zauważyłem, ale prawdopodobnie dzieje się tak na niskich i średnich ustawieniach. Ostatnio próbowałem różnych konfiguracji i na wysokich "chyba" to znikło, ale nie do końca jestem pewien.
Image
Image

Game Version: 1.28.1.3s with ProMods 2.20 / RusMap1.7.4
DLC: Schwarzmuller Trailer Pack Heavy Cargo Pack Going East Vive La France Scandinavia Viking Legends
PC: i5-7600K 3,8GHz, Zotac GeForce 1060 GTX 6GB



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Mateo9PL and 3 guests