Wywala do pulpitu, wszystko dzialalo.

jakub.idkowiak
Posts: 10
Joined: 17 Mar 2016 22:32
Poland
Contact:

13 Nov 2017 23:57

Prosze o pomoc, co powoduje crash gry? Wszystko dzialalo dobrze az tu nagle nie moge zaladowac ostatniego save'a bo automoatycznie wywala. Oto log z gry:



00:01:13.599 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.gooseneck.cargo30' (of type 'trailer_def').
00:01:13.600 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.car_volvo' (of type 'trailer_def').
00:01:13.600 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.truck_trans.volvo' (of type 'trailer_def').
00:01:13.601 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.s_ki_solid.cover' (of type 'trailer_def').
00:01:13.601 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.overweight.windplant' (of type 'trailer_def').
00:01:13.602 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.overweight.tubeair' (of type 'trailer_def').
00:01:13.602 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.s_ki_solid.cover' (of type 'trailer_def').
00:01:13.603 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.krone.profiliner' (of type 'trailer_def').
00:01:13.603 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'cog_height_offset' of unit '.schmitz.universal' (of type 'trailer_def').
00:01:13.606 : Loading company data ....
00:01:42.996 : Loading unlock data ....
00:01:43.106 : Map '/map/europe.mbd' loading started ....
00:01:51.516 : Map base sectors successfully loaded.
00:01:51.557 : Map loaded
00:01:51.572 : Loading save '/home/profiles/4A61636F625F69646F6C207620322E3033/save/autosave_drive/game.sii'
00:01:52.007 : Road network navigation caching started.
00:02:28.078 : <WARNING> Unable to find route from: company.volatile.ikea_pr.wroclaw to tesco(wroclaw)!
00:02:28.521 : <WARNING> Unable to find route from: company.volatile.lkw_walter.pila to waberers(pila)!
00:02:30.015 : <WARNING> Unable to find route from: company.volatile.waberers.pila to lkw_walter(pila)!
00:02:31.503 : <WARNING> Unable to find route from: company.volatile.metro.munchen to kaarfor(munchen)!
00:02:39.762 : <WARNING> Unable to find route from: company.volatile.ikea.firenze to stokes(firenze)!
00:02:40.295 : <WARNING> More failures to find a route.
00:03:02.182 : Road network navigation caching finished.
00:03:02.311 : Garage update started.
00:03:02.673 : <ERROR> Garage spawn point not found! (havre)
00:03:02.673 : <ERROR> Garage spawn point not found! (rouen)
00:03:02.723 : <ERROR> Garage spawn point not found! (mans)
00:03:02.723 : <ERROR> Garage spawn point not found! (renne)
00:03:02.821 : <ERROR> Garage spawn point not found! (caen)
00:03:02.829 : <ERROR> Garage spawn point not found! (lorient)
00:03:02.867 : <ERROR> Garage spawn point not found! (angers)
00:03:03.119 : <ERROR> Garage spawn point not found! (poitiers)
00:03:03.119 : <ERROR> Garage spawn point not found! (tours)
00:03:03.119 : <ERROR> Garage spawn point not found! (orlea)
00:03:03.119 : <ERROR> Garage spawn point not found! (borde)
00:03:04.082 : Garage update finished.
00:03:10.086 : <WARNING> Ignoring obsolete attribute 'front_wheel' of unit 'pl.rwheel' (of type 'accessory_wheel_data').
00:03:10.548 : <WARNING> [model] Model geometry '/vehicle/wheel/schmitz/pl.pmg' has incorrect file version 506d6713 - expected version 506d6714
00:03:10.562 : [actor] Initialized at [8592.6;39.0;-12006.4]
00:03:31.098 : <ERROR> e:\build_bot\win_slave\final_build_ets2_127_overweight_windows_bin_steam_x86\build\prism\src\p3core\collections/arrays/arrays_base_impl.h(485): [email protected][email protected][email protected][email protected]@@@[email protected]@[email protected]@@@[email protected]@[email protected][email protected][email protected]@@@[email protected]@[email protected]@[email protected]: Index outside array boundaries.

jakub.idkowiak
Posts: 10
Joined: 17 Mar 2016 22:32
Poland
Contact:

14 Nov 2017 11:20

Dlaczego nikt nie probuje pomoc?

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 7001
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Poland
Contact:

14 Nov 2017 13:08

Bo o północy prawie każdy już spał lub się relaksował w jakiś sposób przed snem, a nie przeglądał forum. A do 11.20 wszyscy są w pracy/na studiach/w szkole?

Inna sprawa, że z takim błędem nikt nie pomoże.
Jeśli masz inne mody niż PM, to je wywal i sprawdź wtedy.

A przede wszystkim pokaż cały log i wstaw go w tag CODE.
Image
Current development work: prefabs

#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

jakub.idkowiak
Posts: 10
Joined: 17 Mar 2016 22:32
Poland
Contact:

14 Nov 2017 18:35

Niestety nie moge dac loga do http://www.pastebin.com bo moj ma ponad 500Kb. Gdzie jeszcze moge go wkleic? Zauwazylem ze wywala mnie tylko w Rostock. Prosze o pomoc.

User avatar
BruceD
Posts: 219
Joined: 22 Apr 2016 02:12
Donation rank:
Location: Lublin
Poland

14 Nov 2017 18:57

Wklej plik z gameloga np. na zippyshare.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 7001
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Poland
Contact:

14 Nov 2017 19:46

Poza tym, jeśli jest taki duży, to zapewne zawiera mnóstwo błędów. A to często oznacza mnóstwo modów, które mogą być wadliwe. Możliwe więc że to któryś z nich. Wyłącz wszystkie i dodawaj po kolei, aż znajdziesz winowajcę.
Image
Current development work: prefabs

#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

jakub.idkowiak
Posts: 10
Joined: 17 Mar 2016 22:32
Poland
Contact:

14 Nov 2017 20:38

Probowalem bez modow, i dzialalo, wrzucalem po kolei mody tez dzialalo, przenosilem sie tylda do Rostock i dzialalo. W koncu podjalem ladunek i znow mnie wurzucilo w Uelzen... rece opadaja.

Wklejam link do mojego loga:

http://www42.zippyshare.com/v/TerNWHsl/file.html

Prosze dobrych ludzi o pomoc. Gram na tych samych modach od 3 miesiecy i nie bylo problemow.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 7001
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Poland
Contact:

14 Nov 2017 22:36

Grasz w 32 bitach na 64 bitowym systemie. To trochę mija się z celem ;)

Code: Select all

running on x86 / Windows 7 x64
Gra nie wykorzysta całego RAMu i może dlatego wywala.

Code: Select all

00:00:00.000 : [mem] physical total: 7158M
00:00:00.000 : [mem] physical avail: 5031M
Image
Current development work: prefabs

#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

jakub.idkowiak
Posts: 10
Joined: 17 Mar 2016 22:32
Poland
Contact:

14 Nov 2017 23:02

Uruchomilem w 64 bitach, lecz problem nadal wystepuje. Nic sie nie zmienilo :-(

jakub.idkowiak
Posts: 10
Joined: 17 Mar 2016 22:32
Poland
Contact:

15 Nov 2017 11:43

Jesli ktokolwiek ma jakis sensowny pomysl na rozwiazanie klopotu to bardzo prosze o pomoc. Zaznaczam ze od dluzszego czasu nie wgrywalem nowych modow i dzialalo.



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests