[PL] [PORADNIK] Jak sobie poradzić z archiwum .001 .002 itd.

Post Reply
Dilero
Posts: 11
Joined: 07 Jan 2016 18:33
Donation rank:

14 Jan 2016 18:35

Witam, postanowiłem napisać ten poradnik, ponieważ wiele osób ma/miało problem z rozpakowaniem plików o archiwum 001, tak więc przyszedłem im z pomocą!

Potrzebny nam będzie:

*Total Commanderhttp://totalcmd.pl/download/app/new/
*WinRar lub 7zip

Bardzo prosta technologia, gdy jesteśmy już w oknie commandera (po lewej stronie okna) znajdujemy folder z naszymi archiwami 001,002,003,004,005 i 006, klikamy na 001 i na górze wybieramy Plik---->(na dole)Scalaj i po zakończonej operacji utworzy nam się archwimu .rar lub .7z i możemy już wypakować moda :). Ew. jeżeli wygeneruje nam się plik bez rozszerzenia, możemy je sami nadać wpisując u końca jego nazwy ".rar"
Last edited by Dilero on 24 Jul 2018 23:23, edited 1 time in total.
Currently driving Mercedes-Benz New Actros
5 000+km
2 level
PM + RusMap + Project Balkans + Southern Region + Egypt Addon
1%> discovered

RadolSzczecin
Posts: 404
Joined: 24 Oct 2013 15:57

14 Jan 2016 23:28

Głupiego robota, gdyż to samo robimy samym programem 7-Zip i nie potrzeba instalacji kolejnego programu.

Warunek jest ten sam:
Pobrane poprawnie wszystkie części w to samo miejsce.
Użycie najnowszej wersji 7-Zip.

Wszystko opisałem tutaj:
http://www.promods.net/viewtopic.php?f= ... 20#p103533

Dotychczasowe problemy wynikają z nieumiejętnego i uważnego czytania i pośpiechu.

Temat podpięty gdyż oba sposoby działają jeśli się tylko uważnie wszystko robi tak jak opisane.
Ewentualne, kolejne posty z problemami umieszczone w tym temacie będę usuwał.

Zwierzax
Posts: 6
Joined: 08 Apr 2016 21:41

11 Apr 2016 16:48

Nie chce tu robić gównoburzy, zwłaszcza jako "nowy" ale TC ma wbudowane praktycznie wszystkie możliwe pakery i nie trzeba najpierw scalać archiwum do jednego by je wypakować. Klikasz wypakuj na 001 i już dalej leci. I też wtedy nie trzeba dodatkowych programów bo ani winrara ani 7zip'a.

Jak post niepotrzebny to z góry przepraszam.

samson5115
Posts: 2
Joined: 08 Apr 2016 07:58

12 Dec 2016 16:24

Mam takie pytanie, czy pliki z wczesniejszych aktualizacji np. 1,24 czy 1,25 po aktualizacji do 1,26 mozna usunac

yang20
Posts: 446
Joined: 24 Aug 2015 20:29
Location: Warszawa/Warsaw

12 Dec 2016 20:11

Oczywiście że można usunąć. Skoro ich nie wykorzystujesz to po co je trzymać i marnować miejsce
Image
Currently driving SCANIA S
PM2.31+RusMap 1.8.1+Great Steppe 1.2+Southern Region 7.5
Beta-tester of Project Balkans

Dilero
Posts: 11
Joined: 07 Jan 2016 18:33
Donation rank:

05 May 2017 20:14

Miło by było gdyby moderator usunął 3 ostatnie posty (oczywiście wliczając ten).
Currently driving Mercedes-Benz New Actros
5 000+km
2 level
PM + RusMap + Project Balkans + Southern Region + Egypt Addon
1%> discovered

qazqaz123456789
Posts: 1
Joined: 03 Jul 2017 20:25

09 Jul 2017 16:35

Witam , mam problem wybieram plik pierwszy i tylko on mi sie wypakowuje a dalej nic , nie wazne czy robie to z winrara czy z 7zip.

smoku__
Posts: 134
Joined: 06 Feb 2017 15:43
Location: Częstochowa

09 Jul 2017 18:05

qazqaz123456789 wrote:
09 Jul 2017 16:35
Witam , mam problem wybieram plik pierwszy i tylko on mi sie wypakowuje a dalej nic , nie wazne czy robie to z winrara czy z 7zip.
To spróbuj zaznaczyć wszystkie pliki (party), następnie po kliknięciu prawym klawiszem myszy wybierz opcję wypakuj, np. tutaj...
oczywiście o ile wszystkie części masz w tym samym katalogu ;)

prawy.e2k
Posts: 2
Joined: 12 Oct 2014 19:41
Location: Rawa Mazowiecka
Contact:

08 Sep 2017 21:15

Hj Split wymaga wszystkich partów pobrania od 001 do 007 mi bez problemów wypakowało archiwum 7z a z tym programem mam codzienną styczność.
Dajcie na opcje "Join" w Hj Splicie



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests