Page 1 of 2

ProMods nie działa

Posted: 19 Nov 2017 17:26
by haroldek10
Czemu promods nie działa na ets2 1.30 :?:

Re: ProMods nie działa

Posted: 19 Nov 2017 17:58
by koper007
1. Open Beta
2. Nie oficjalny, nie finalny patch
3. Nawet jeśli wyjdzie oficjalny patch 1.30 to od razu nie wyjdzie ProMods pod 1.30

Re: ProMods nie działa

Posted: 19 Nov 2017 18:28
by mateush05
Cofnij wersję do 1.28.

Re: ProMods nie działa

Posted: 19 Nov 2017 21:37
by Vøytek
Czy takie pytania naprawdę muszą być zadawane przy każdej nowej wersji gry? Jakim cudem mapa ma działać dwa dni po ogłoszeniu bety 1.30? To jeszcze nawet nie jest oficjalna wersja 1.30. Większość graczy albo o niej nie wie, albo jej nie używa, bo chcą pograć na modach w spokoju. W trakcie bety ciągle się coś zmienia, w każdej chwili coś może pójść nie tak. Jaki byłby sens wydania nowej wersji moda (nieważne czy naszej mapy czy innego) i "zmuszania" graczy do przejścia na betę (bo mielibyśmy nowe miasta w tej wersji), jeśli tego nie chcą?

Wersja beta służy do beta-testów. Chcesz pomóc SCS zgłaszając błędy? Wtedy wbijasz na wersję beta i intensywnie testujesz, patrząc na najmniejsze detale. Coś Cię niepokoi? Piszesz na forum SCSu. Nie wiem czemu tak trudno zrozumieć istotę open-beta...

Re: ProMods nie działa

Posted: 19 Dec 2017 21:38
by Berrrto
Po prezentacji 1.30 (nie beta), mapa 2.25 działała z tydzień, może 10 dni. Coś tam się zaktualizowało bodaj do 1.30.1.19s i lipa.
Czy aby nie muszę kupić dodatku "Italy"?
W "compatibili" jest rubryka "Requires DLC" i tam jest tylko "EAST, NORTH & FRANCE"

Re: ProMods nie działa

Posted: 21 Dec 2017 16:49
by Berrrto
Witam.
Po oficjalnej prezentacji 1.30, PM 2.25 działał może tydzień, może trochę dłużej. Próbowałem bez modów i na nowym profilu. Ładuje się trochę ponad połowę i zawiecha.

Re: ProMods nie działa

Posted: 21 Dec 2017 23:50
by witalg
Berrrto wrote:
21 Dec 2017 16:49
Witam.
Po oficjalnej prezentacji 1.30, PM 2.25 działał może tydzień, może trochę dłużej. Próbowałem bez modów i na nowym profilu. Ładuje się trochę ponad połowę i zawiecha.
..pobierz raz jeszcze i bedzie ok...

Re: ProMods nie działa

Posted: 22 Dec 2017 10:33
by Ssimoo
Przy każdej aktualizacji ETS2 na nowo cachuje się nawigacja. Zajmuje to od kilku do kilkunastu minut, także cierpliwości.

Re: ProMods nie działa

Posted: 22 Dec 2017 18:44
by Berrrto
Sorry za dwa posty pod rząd, ale myślałem, że pierwszy po postu nie "przeszedł".

Pobrałem jeszcze raz. Następnie uruchomiłem i czekałem chyba z 25 min, działa :)
Nigdy wcześniej aż tak długo nie czekałem i było to dla mnie dziwne.

Dziękuję za pomoc

Re: ProMods nie działa

Posted: 22 Dec 2017 19:58
by koper007
Tak informacyjnie. Za pierwszym razem, gdy wgrasz ProMods po raz pierwszy na kolejne nowe patche to będzie trwało to długo. Za każdym kolejnym razem kiedy nie ma aktualizacji gry uruchomi Ci się bardzo szybko. W moim przypadku w przybliżeniu tak 10 sekund ProMods + RusMap + Inne modyfikacje. A pierwsze ładowanie mapy po aktualizacji tak okolice trzech minut. Ale u każdego będzie oczywiście inaczej.