Problem z modami na multiplayerze

Post Reply
Bukinus
Posts: 29
Joined: 02 Aug 2018 20:05
Donation rank:

03 Aug 2018 18:12

Dzien Dobry,

Mam problem z modami na multiplayerze.

Ponizsze mody dzialaja spokojnie na single ETS2:

1) Promods 2.27 + RusMap 1.8 Road Connection
2) RusMap Map Package
3) RusMap Model Package
4) RusMap Model 2 Package
5) RusMap Def Package
6) Poland Rebuilding - Assets
7) Poland Rebuilding - Models
8) Poland Rebuilding - Media
9) Poland Rebuilding - Map
10) Poland Rebuilding - Def
11) Paris Rebuild v2.3
12) Promods Addon-Emden (v.102b)
13) Promods 2.27 - Def
14) Promods 2.27 - Map
15) Promods 2.27 - Models Package 1
16) Promods 2.27 - Models Package 2
17) Promods 2.27 - Models Package 3
18) Promods 2.27 - Media
19) Promods 2.27 - Assets
20) The Great Steppe - model
21) The Great Steppe - map
22) The Great Steppe - Def
23) Promods Trailer & Co Standalone
24) Promods Trailer & Co - Company Def
25) Promods Trailer & Co - Trailer Package
26) Promods Trailer & Co - Trailer Package
27) Promods Trailer & Co - Company Package

Niestety w momencie jak wchodze na multiplayera przez TruckersMP to jak wchodze w menadzera modow to po lewej stronie nie mam zadnego moda a po prawej wszystkie mody jak powyzej sa na szaro jak nieaktywne oraz maja wielgasne wykrzyniki czerowne na sobie.

Czy moglibyscie mi pomoc jak zrobic aby te mody byly aktywne takze na Multipleyrze??

Pozdrawiam

Bukinus

jacek4
Posts: 271
Joined: 21 Jun 2016 22:13
Location: Zawiercie, PL
Contact:

03 Aug 2018 19:12

Takie jest Życie. Mody nie Działają na MP niestety. poszukaj moda który działa na MP.
Time to move on the road - Pora ruszyć w trasę - Zeit auf der Straße zu bewegen - På tide å flytte på veien - Время, чтобы двигаться по дороге - Час, щоб рухатися по дорозі

witalg
Posts: 294
Joined: 03 Oct 2015 17:36
Donation rank:
Location: Lodz

03 Aug 2018 19:54

Zrób dwa profile.Jeden na singla , i drugi na "mp".
W ten sposób grając nigdy nie będziesz miał żadnych problemów.
Często ludzie narzekają na jakieś cuda z grą , a po założeniu dwóch ich nie ma.

User avatar
koper007
Posts: 154
Joined: 26 Feb 2017 19:36
Location: Toruń
Contact:

03 Aug 2018 22:54

Dwa? Mało, mam siedem profili i jest w porządku :D

Po kolei od najświeższych do najstarszych (nie będę rozpisywać użytych dodatkowych modyfikacji):
1. Mapa Heilbronn (chyba nie ma osobnego modułu, ale wolałem na nowym profilu od zera zaczynać)
2. Fikcyjna Wielkopolska (tutaj jest osobny moduł)
3. Miał być czysty od wersji 1.30 chyba, ale przeznaczyłem go na transport gabarytowy po mapie SCS'u
4. Mapa Węgier (osobny moduł)
5. ProMods + RusMap czyli praktycznie główny profil na którym śmigam zwyczajnie bez szaleństw
6. Mapa SCS'u całkowicie, do testowania swoich przeróbek (skiny, defy itd), a także innych modyfikacji
7. Pierwszy profil z gry połączony z WoTR oczywiście do multiplayer, ale zdarza się że przejmuje rolę profilu szóstego. (Aby uprzedzić pewne pytanie. Nie, nigdy ten profil nie przestał działać mimo, że nie raz nie wyłączyłem różnych modyfikacji, a grałem na multi)

Dlaczego tak? Chcę, żeby profile miały dane swoje przeznaczenie przez co łatwiej jest ogarnąć modyfikacje. Wiadomo nie jeżdżę na każdym z profili codziennie, ale jeśli mi się nagle zachcę grać na mapie ProMods to nie muszę się martwić, że z któregoś profilu muszę coś wywalić np. mapę MHA. Na co mam ochotę to jest na to profil :)
Image

Game Version 1.33.2s with ProMods 2.32
DLC: Schwarzmuller Trailer Pack Heavy Cargo Pack Going East Vive La France Scandinavia Italia
PC: i5-7600K 3,8GHz, Zotac GeForce 1060 GTX 6GB

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9257
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

04 Aug 2018 12:32

Bardzo rozsądne rozwiązanie i tak powinno się to robić, by uniknąć problemów ;)
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests