[DYSKUSJA] ProMods 2.30 / 2.31 / 2.32 / 2.33

stronk
Posts: 3
Joined: 02 Dec 2018 22:09
Donation rank:

25 Feb 2019 18:31

Vøytek wrote:
21 Feb 2019 10:44
Nikt nie ma takiego problemu.
CO za pomoc czyli jak inni nie zgłaszają to nikt nie ma HAHA, badziewie trzeba odinstalać

User avatar
elot360PL
Developer
Posts: 131
Joined: 04 Oct 2014 17:18
Location: Bytom (Poland)

25 Feb 2019 19:54

Albo wyciągnij sobie spod biurka jak ci nie działa.
No co ci więcej możemy poradzić. Słyszałeś kiedyś o lekarzu który zdiagnozował zapalenie wyrostka na podstawie kichania? Daj chociaż game.log do poczytania bo z niego będzie można wyciągnąć więcej niż z twojego opisu problemu.
Don't worry boys. Captain the useless developer is here!

Currently working on: NOTHING (As always)

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9312
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

25 Feb 2019 19:55

Jeżeli nikt nie zgłosił takiego problemu, to znaczy że nikt go nie ma ;) Zawsze znajdą się osoby, które zgłaszają nawet najgłupsze problemy, więc tak poważna "usterka" byłaby już zgłoszona setki razy i dawno rozwiązana za pomocą stosownej łatki.

Najczęściej nawet jak ktoś już jakiś problem zgłosi, to jest to typowy PEBKAC - ale trudno się do tego przyznać niektórym osobom i będą zgrywać mądralińskich, choć robią jakiś śmieszny błąd i będą zrzucać winę na modyfikację, która działa kilkudziesięciu tysiącom graczy.
Nie wiem czy się orientujesz, ale komputery to nie organizmy żywe. Nie mogą mieć kaprysów i celowo nie działać, bo nie lubią właściciela. Jeżeli jakiś plik działa na moim kompie, to działa też na każdym innym. Zerojedynkowość w pewnym sensie. Jasne, u Ciebie gra może działać gorzej/lepiej niż u mnie w zależności od podzespołów, ale jeżeli ja używam tej mapy od ponad 5 lat, cały czas na tym samym profilu i nigdy nie miałem problemu, to znaczy że:
1. coś skopałeś
2. masz inne mody, które wpłynęły na Twój profil, ale o tym nie wiemy bo nic takiego nie napisałeś i uważasz że to wina ProMods
I tutaj konfiguracja sprzętowa nie ma nic do rzeczy, to wszystko działa tak samo u każdego.
W przeciwnym razie nikt nie mógłby grać, włączając w to twórców mapy i testerów, którzy sprawdzili mapę zanim dostali ją wszyscy inni. Logiczne? ;)

Poza tym, jeśli oczekujesz pomocy, to taki ton na pewno nie zachęca innych do rozwiązania Twojego problemu. No i cóż, ciężko wywróżyć coś z niczego...
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

User avatar
Dawid2849
Developer
Posts: 666
Joined: 28 Jul 2018 12:49
Location: Biłgoraj

25 Feb 2019 20:05

U mnie raz jak coś z save się stało (ale używałem programów które go modyfikowały), to cofnąłem się do wersji zapisu z sprzed jakiegoś czasu i save ruszył.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9312
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

25 Feb 2019 21:53

Oczywiście, zapis może się w jakiś tam sposób uszkodzić, ale myślę że trzeba naprawdę ostro namieszać. Obecnie w zasadzie trzeba mieć po prostu pecha, żeby uwalić profil w taki sposób, że crashuje przy każdym ładowaniu i nie ma rady - a to znów cofa nas ledwie o parę godzin, do momentu w którym profil jeszcze działał, na przykład poprzedniego dnia i nie ma o co rozpaczać.
Dawniej nie było tak wielu "zabezpieczeń" jak teraz. Na przykład jeżeli jesteśmy na terenie z modyfikacji i ją wyłączymy, to zostaniemy cofnięci do garażu startowego (który dla własnego bezpieczeństwa powinniśmy mieć na podstawowej mapie właśnie w razie gdybyśmy chcieli wyłączyć wszystkie mody).
Profil się pewnie nie wczyta, jeśli wywalimy moda na ciężarówkę, którą aktualnie jeździmy - ale to nie znaczy że profil jest do wywalenia. Po pierwsze mamy backup automatyczny (albo najlepiej ręczny), a po drugie wystarczy tego moda wrzucić ponownie, wejść do gry, sprzedać ciężarówkę i wtedy go wyłączyć. I wszystko dalej śmiga.
Poza tym, modów używa się w pewnym sensie na własną odpowiedzialność. W tej grze akurat jest wsparcie SCSu pod postacią Menedżera modów, ale to nie zwalnia z myślenia. Dalej jest to ingerowanie w grę, które w różnym stopniu mogło nie zostać przewidziane przez twórców gry, zatem jeśli ktoś nie czuje się na siłach, to niech się za to po prostu nie zabiera. Profilu na 99,9(9)% sobie nie uszkodzi, ale po prostu będzie się plątał z aktualizacjami modów itp., a nie dostarczając odpowiednich informacji, inni nie będą w stanie mu pomóc. Trzeba choć trochę ogarniać samemu - dla pozostałych pozostaje gra bez modów, w całkowicie "bezpiecznym" środowisku ;)
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

marcinlub
Posts: 1
Joined: 06 Mar 2015 20:24
Donation rank:

02 Mar 2019 16:09

Nie wiem czy w dobrym dziale ale czy ma ktoś plik 2.31 def pod rusmap i mógłby mi przesłać?

Rassmuser922
Posts: 5
Joined: 16 May 2018 17:57
Donation rank:

02 Mar 2019 21:11

Ja mam zainstalowany tylko ProMods v2.33 i gdy chcę wejść do gry to wczytuje się pasek do ok 3/4 długości i zatrzymuje się. Dalej nie idzie nic i muszę zamknąć grę przez Menadżer zadań. Wie ktoś co mogę z tym zrobić ?

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9312
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

02 Mar 2019 21:21

Dlaczego muszę? Kto Cię zmusza? Może wystarczy poczekać aż się wczyta?
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

Rassmuser922
Posts: 5
Joined: 16 May 2018 17:57
Donation rank:

02 Mar 2019 22:03

Czekałem jakieś 10 min aż się wczyta i nic. To dalej czekać ? Bez żadnych modów albo z innymi modami działa gra normalnie ale z ProMods nie wczytuje się tylko za każdym razem pasek w tym samym momencie zatrzymuje się i muzyczka aby leci

neophyte0p
Posts: 29
Joined: 10 Mar 2017 20:48

02 Mar 2019 22:26

Rassmuser922 wrote:
02 Mar 2019 22:03
Czekałem jakieś 10 min aż się wczyta i nic. To dalej czekać ? Bez żadnych modów albo z innymi modami działa gra normalnie ale z ProMods nie wczytuje się tylko za każdym razem pasek w tym samym momencie zatrzymuje się i muzyczka aby leci
Czekaj czekaj. Za pierwszym razem zawsze tak długo to trwa. Bądź cierpliwy a zostanie Ci to wynagrodzone ;) ;)



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests