Powolne szlabany

Post Reply
jasiekk99
Posts: 13
Joined: 06 Oct 2014 15:54

08 Dec 2018 12:28

Czy ktoś spotkał się z problemem wolno otwierających się szlabanów przy telepassie we Francji? Kiedyś można było spokojnie jechać nawet i 50 km/h a szlaban zdążył się otworzyć. Teraz jadąc nawet 20 km/h szlaban zbyt długo zwleka więc trzeba zwalniać do ok. 15 km/h. Nie wiem jak w innych krajach. Na razie zauważyłem problem tylko we Francji.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9238
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

08 Dec 2018 14:56

A dzieje się tak i z ProMods i bez ProMods?
Image
Currently hiking in our beautiful mountains
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

jasiekk99
Posts: 13
Joined: 06 Oct 2014 15:54

09 Dec 2018 10:26

No właśnie dopiero po zainstalowaniu najnowszego promodsa problem zaczął występować. Na starszych wersjach promodsa szlabany otwierały się normalnie.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9238
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

09 Dec 2018 13:26

Możliwe, że SCS coś zmieniło. Trzeba by sprawdzić bez żadnych modów.

Przejechałem jadąc 40km/h. Przy 50 barierka nie zdążyła się otworzyć, ale na znaku jest tam bodajże 30, więc i tak miło że przy 40 też się przejedzie (a może i 45? Tego już nie sprawdzałem)
Image
Currently hiking in our beautiful mountains
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

jasiekk99
Posts: 13
Joined: 06 Oct 2014 15:54

09 Dec 2018 14:54

Czyli tylko u mnie ten problem. Zauważyłem, że właściwie dotyczy to wszystkich szlabanów. Na bramkach w Polsce po podjechaniu i wciśnięciu enter szlaban też z takim opóźnionym zapłonem się podnosi.

neophyte0p
Posts: 29
Joined: 10 Mar 2017 20:48

12 Dec 2018 13:10

jasiekk99 wrote:
09 Dec 2018 14:54
Czyli tylko u mnie ten problem. Zauważyłem, że właściwie dotyczy to wszystkich szlabanów. Na bramkach w Polsce po podjechaniu i wciśnięciu enter szlaban też z takim opóźnionym zapłonem się podnosi.
Nie tylko Ty tak masz. U mnie jest podobnie. Nie tylko przy szlabanach gdzie jest autopass, ale tam gdzie trzeba się zatrzymać i kliknąć "enter" . Kiedyś otwierały się od razu po kliknięciu, a teraz trzeba chwilę czekać. Nie sprawdzałem czy bez ProMods też tak jest bo jakoś tak nie lubię jeździć na podstawowej mapie SCS.

User avatar
koper007
Posts: 154
Joined: 26 Feb 2017 19:36
Location: Toruń
Contact:

17 Dec 2018 13:09

Potwierdzam. Szlabany zostały opóźnione w swoim działaniu i bardzo dobrze. Czasami zdarza się, że przy tych 40km/h nie uda się przejechać. Nie wiem jak na ProMods, ale na samym oryginale bramki są wolniejsze.
Image

Game Version 1.33.2s with ProMods 2.32
DLC: Schwarzmuller Trailer Pack Heavy Cargo Pack Going East Vive La France Scandinavia Italia
PC: i5-7600K 3,8GHz, Zotac GeForce 1060 GTX 6GB

iwan4672
Posts: 36
Joined: 16 Jan 2014 17:06

17 Dec 2018 15:31

A nie jest tak, że teraz zostało dodane sprawdzanie dokumentów. Dopiero po sprawdzeniu dokumentów szlabany się otwierają.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9238
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

17 Dec 2018 19:38

Sprawdzanie dokumentów na bramkach autostradowych?
Image
Currently hiking in our beautiful mountains
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 6 guests