PROBLEM PROMODS 2.33+POLAND REBUILDING 2.3.1+Roextended 2.0+Rusmap 1.8.1

Post Reply
Kajtexxx
Posts: 12
Joined: 18 Aug 2014 06:50

04 Mar 2019 10:29

Witam mam problem z dodaniem 4 map przy wczytywaniu wywala do pulpitu próbowałem już we wszystkich kolejnościach które są w poradnikach i za każdym razem to samo, podmieniałem def z rus mapy próbowałem z różnymi fixami. Dodam, że same mapy Promods i PR działają bez problemu gdy dodałem RO niby dalej było wszystko okej tylko łączenia z Ukrainą koło Rzeszowa nie było gdy już dodam rus map to wywala do pulpitu.

Log : https://uploadfile.pl/pokaz/1662288---dlfl.html

EDIT : Ogarnąłem już Promods + Poland + RO + Turkey bez żadnych błędów, a Rosja dalej wywala do pulpitu...

iwan4672
Posts: 36
Joined: 16 Jan 2014 17:06

04 Mar 2019 16:56

Kajtexxx wrote:
04 Mar 2019 10:29
Witam mam problem z dodaniem 4 map przy wczytywaniu wywala do pulpitu próbowałem już we wszystkich kolejnościach które są w poradnikach i za każdym razem to samo, podmieniałem def z rus mapy próbowałem z różnymi fixami. Dodam, że same mapy Promods i PR działają bez problemu gdy dodałem RO niby dalej było wszystko okej tylko łączenia z Ukrainą koło Rzeszowa nie było gdy już dodam rus map to wywala do pulpitu.

Log : https://uploadfile.pl/pokaz/1662288---dlfl.html

EDIT : Ogarnąłem już Promods + Poland + RO + Turkey bez żadnych błędów, a Rosja dalej wywala do pulpitu...
A masz wygenerowany promods def na mapę rusmap?
Ja sprawdzałem te wszystkie mapy, bez Turcji i śmiga. Nawet jest połączenie Polski z Ukrainą (Przemyśl-Lwów)

Kajtexxx
Posts: 12
Joined: 18 Aug 2014 06:50

05 Mar 2019 00:40

iwan4672 wrote:
04 Mar 2019 16:56
Kajtexxx wrote:
04 Mar 2019 10:29
Witam mam problem z dodaniem 4 map przy wczytywaniu wywala do pulpitu próbowałem już we wszystkich kolejnościach które są w poradnikach i za każdym razem to samo, podmieniałem def z rus mapy próbowałem z różnymi fixami. Dodam, że same mapy Promods i PR działają bez problemu gdy dodałem RO niby dalej było wszystko okej tylko łączenia z Ukrainą koło Rzeszowa nie było gdy już dodam rus map to wywala do pulpitu.

Log : https://uploadfile.pl/pokaz/1662288---dlfl.html

EDIT : Ogarnąłem już Promods + Poland + RO + Turkey bez żadnych błędów, a Rosja dalej wywala do pulpitu...
A masz wygenerowany promods def na mapę rusmap?
Ja sprawdzałem te wszystkie mapy, bez Turcji i śmiga. Nawet jest połączenie Polski z Ukrainą (Przemyśl-Lwów)
Wygenerowałem nawet dla pewności drugi raz i dalej to samo jak usunąłem z góry te dwa pliki Promods 2.30 Legacy... To jest lekki postęp tzn wywala ale trochę więcej się wczytuje :lol: :lol:

Kajtexxx
Posts: 12
Joined: 18 Aug 2014 06:50

05 Mar 2019 11:54

Problem rozwiązany, dla ludzi którzy będą mieli podobny problem, a ściągają mapy z różnych poradników na YT polecam sprawdzić czy macie dobre wersje map, ja ściągałem z poradnika który niby był na 1.34 a mapy do ściągnięcia były na 1.32 np. Poland i Southern Region.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9532
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

05 Mar 2019 17:25

Właśnie dlatego mody należy ściągać z oficjalnych źródeł - na przykład z wątków założonych przez autorów modów na forum SCSu / ProMods czy na ich stronach internetowych, lub zasubskrybować moda w Warsztacie Steam.
Wszelkie poradniki tekstowe, filmy na YT, strony z mnóstwem modów różnej jakości to potencjalnie niepewne źródła. Kto wie co tam ściągniesz zamiast upragnionego moda - a nawet jeśli nic złego, to może z linku, z którego twórca poradnika zarabia, zamiast autora moda, bo nie wstawił tam oryginalnych linków ;)
Z tego co wiem, nawet na stronie Wujka Bohuna były jakieś stare linki (może nadal są) - jeśli się coś takiego tworzy, trzeba później mieć czas by to aktualizować i nie wprowadzać ludzi w błąd, co kosztuje ich czas. Najczęściej oczywiście winni są sami gracze, którzy się "napalają" i nie działają rozsądnie, a później pretensje do wszystkich wokół "bo mi nie działa, a jemu tak".
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

Kajtexxx
Posts: 12
Joined: 18 Aug 2014 06:50

06 Mar 2019 00:35

Vøytek wrote:
05 Mar 2019 17:25
Właśnie dlatego mody należy ściągać z oficjalnych źródeł - na przykład z wątków założonych przez autorów modów na forum SCSu / ProMods czy na ich stronach internetowych, lub zasubskrybować moda w Warsztacie Steam.
Wszelkie poradniki tekstowe, filmy na YT, strony z mnóstwem modów różnej jakości to potencjalnie niepewne źródła. Kto wie co tam ściągniesz zamiast upragnionego moda - a nawet jeśli nic złego, to może z linku, z którego twórca poradnika zarabia, zamiast autora moda, bo nie wstawił tam oryginalnych linków ;)
Z tego co wiem, nawet na stronie Wujka Bohuna były jakieś stare linki (może nadal są) - jeśli się coś takiego tworzy, trzeba później mieć czas by to aktualizować i nie wprowadzać ludzi w błąd, co kosztuje ich czas. Najczęściej oczywiście winni są sami gracze, którzy się "napalają" i nie działają rozsądnie, a później pretensje do wszystkich wokół "bo mi nie działa, a jemu tak".
Masz rację tyle że ja jestem takim "niedzielnym graczem" nie siedzę i nie śledzę tego na co dzień tak więc nie wiem które źródła są pewne, a które nie. Pozdrawiam!



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 5 guests