[DYSKUSJA] ProMods 2.40 / 2.41 / 2.42

Polish
User avatar
cannabinolpl
Posts: 33
Joined: 01 Jan 2017 19:06
Donation rank:

24 Jan 2020 19:16

Tobiasz125 wrote:
24 Jan 2020 01:52
A czy na wersji 1.35.3.14s powinno działać ProMods ? Bo mi wyskakuje, że niekompatybilne :(
A dlaczego po prostu nie zrobisz update gry do aktualnej wersji? Steam robi to automatycznie. Piracik?
taki stary, a jeszcze w gierki ciepie... - jeśli zabijesz w facecie dziecko, zabijesz i faceta :)

User avatar
bumbumek
Posts: 608
Joined: 14 Aug 2014 22:46
Location: City of Poznań

30 Jan 2020 15:04

Chłopaki, jak wam działa 2.43 na paczu 1.36? Mnie fatalnie, mam okropne lagi nawet w starych miastach ProMods typu Świnoujście, gdzie na 1.35 wszycho pięknie chodziło przy 50-60 klatkach...Teraz mam częste spadki do 10-20 (jak choćby przy promie w Świnoujściu)...Czy ProMods wymaga dodatkowej optymalizacji pod kątem wprowadzonego Dx11?

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9747
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

30 Jan 2020 15:05

Nie ma raczej czegoś takiego jak dodatkowa optymalizacja. U mnie DX11 przyniósł jeszcze poprawę wydajności (w stosunku do kilku poprzednich wersji, gdzie wydajność też stopniowo rosła jeszcze w DX9). Może wina karty? Sterowników? Jakiegoś innego moda? Nikt się nie skarżył na jakieś dziwne spadki.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

User avatar
bumbumek
Posts: 608
Joined: 14 Aug 2014 22:46
Location: City of Poznań

30 Jan 2020 16:14

Cholera, sterowniki najnowsze, karta to GTX 1060 z 6 GB. No wywalam mody po modzie, i jak na razie żadnych rezultatów :-/ Mam stary procesor, i5-3570K (niepodkręcony), może od Dx11 to procesor stał się ważniejszy dla ETSa niż karta?

Ssimoo
Posts: 449
Joined: 28 Dec 2015 18:50

30 Jan 2020 16:37

Nie. Spróbuj zrobić jedną rzecz - jesli dobrze kojarzę i5 powinien mieć wbudowaną kartę graficzną w sobie. Jesli mam rację - usuń w ogóle GF z poziomu menedżera urządzeń i pozwól, żeby windows ją sam znalazł na nowo i zainstalował sterowniki. U mnie sprawa wygląda tak, że większośc gier ze Steam'a z zainstalowanymi nowymi sterownikami nvidia w ogóle się nie odpalała (GRIS, BeamNG). Dopiero przywrócenie sterowników do wersji "windowsowej" rozwiązało problemy.



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 8 guests