[DYSKUSJA] ProMods 2.40 / 2.41 / 2.42

Adisan2
Posts: 10
Joined: 29 Sep 2019 09:29

25 Oct 2019 22:41

Witam
Z ciekawości spróbowałem i zainstalowałem nową wersje promoda.
To był najgorszy błąd.
Oczywiście był CTD,więc chcialem przywrócić stan poprzedni.I tu sie zaczynają schody.
Gra przy ładowaniu się wykrzacza,Wczesniej wszystko mi śmigało bez problemu,nad czym spedzilem niemało czasu.
Teraz nie wiem w czym jest problem... Jeśli ktoś mógłby pomóc , byłbym wdzieczny,nie chciałbym zaczynac gry od nowa.
Załączam logi


matadrox
Posts: 9
Joined: 27 Sep 2019 20:42
Location: Gdańsk

26 Oct 2019 07:20

A co to za mod: MAPA_EAATRUCK_5-1.scs ? Używasz dlc z gabarytami, czy nie? def odpowiedni dodany do menadżera modów? Najprościej będzie sprawdzić, sam PM bez innych modów.

Adisan2
Posts: 10
Joined: 29 Sep 2019 09:29

26 Oct 2019 09:41

EAA pobrany stąd :
https://allmods.net/euro-truck-simulato ... -8-1-33-x/
https://zapodaj.net/1bdfe3e4ebb14.jpg.html
Przezornie zostawiłem sobie starego def'a do promoda,przy ściąganiu 2.41 rowniez jest def(nie wiem z jakimi opcjami zaznaczonymi).
Mam wiec dwa,różnią sie wielkością 1kb.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9463
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

26 Oct 2019 13:17

Z ostatnich błędów widać, że EAA jest beznadziejnie zrobiona. Mianowicie, "psuje" nawet podstawowe pliki SCSu, nie wspominając już pewnie o ewentualnej kompatybilności z innymi mapami...
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

Czareq313
Posts: 1
Joined: 29 Sep 2019 16:45

26 Oct 2019 18:42

jakiej wersji używać na ETS 2

Ssimoo
Posts: 358
Joined: 28 Dec 2015 18:50

26 Oct 2019 21:26

Łat?

matadrox
Posts: 9
Joined: 27 Sep 2019 20:42
Location: Gdańsk

28 Oct 2019 17:58

Czareq313 chodzi o to, której wersji masz użyć ProMods? Zależy to od tego, czy posiadasz wszystkie DLC mapowe. Jeśli tak, to możesz używać najnowszego ProMods na wersji 1.35 gry.

Adisan2
Posts: 10
Joined: 29 Sep 2019 09:29

31 Oct 2019 02:22

Witam ponownie.
Reanimacja przebiegla pomyslnie.
Skasowalem wszystko i wrzucalem pojedynczo kazdy mod - sprawdzajac czy nie ma CTD.
Kilka konkluzji:
1.viewtopic.php?t=29618
W/g Waszej instrukcji wszystko ma niby grac.Otóż RUSMAP DEF powinien byc poniżej Promods.
W przeciwnym razie generuje to crash.Vide - yotube i load order.
Powinniscie to zmienic.

2.Volga Map - w/g >>konstruktora<< https://ets2mods.lt/euro-truck-simulato ... -0-1-35-x/
kolejność powinna byc taka.Żeby gra działała,powinniscie zmienic to tak jak na moim filmiku.
3. Gdy gra wczytuje duzo modów,a potem sprawdzamy mape,może byc crash.Polecam Mega Zoom Arayas.
Bardzo wazne jest umiejscowienie w jakiej kolejnosci ma sie to wczytac.
Na samej górze,chyba że są inne graficzne nakładki.W przeciwnym razie bedzie przesunięcie mapy lub crash.
To samo tyczy się pliku RUSMAP def oraz kolejność z mapą Volga.


Znalazlem informacje ze mod z "tłem terenu" (ten na samej górze) ma zaimplementowany SuperZoom . Więc nie ma sensu uzywac tego razem.Wystarczy jeden z nich.

User avatar
JSM46
Posts: 1
Joined: 27 Jan 2016 19:11

04 Nov 2019 20:55

Panowie, może mi ktoś podpowie, bo nie mogę znaleźć nigdzie info.
Zainstalowałem ProMods'a zgodnie z instrukcją. Po zainstalowaniu wszystko chodzi bez problemów, ale moja mapa kończy się na Cyprze. Nie mam portów do Egiptu, Izraela itd. Co jest tego przyczyną? Posiadam wszystkie DLC mapowe wydane przez SCS.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Last edited by JSM46 on 04 Nov 2019 21:00, edited 1 time in total.

User avatar
elot360PL
Developer
Posts: 152
Joined: 04 Oct 2014 17:18
Location: Bytom (Poland)

04 Nov 2019 21:00

A ściągnąłeś w ogóle dodatek z Middle East?
Don't worry boys. Captain the useless developer is here!

Currently working on: NOTHING (As always)



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest