Łączenie map

jacek4
Posts: 268
Joined: 21 Jun 2016 22:13
Location: Zawiercie, PL
Contact:

08 Jul 2019 17:51

robcza, po pierwsze zła kolejność modów.


odsyłam cię tam gdzie znajdziesz kolejność ładowania
https://promods.net/viewtopic.php?f=42&t=29618

a po drugie, mógł byś dać gamelog?


i żeby nie było więcej takich pytań.

pozdrawiam

Jacek4
Time to move on the road - Pora ruszyć w trasę - Zeit auf der Straße zu bewegen - På tide å flytte på veien - Время, чтобы двигаться по дороге - Час, щоб рухатися по дорозі

Ssimoo
Posts: 293
Joined: 28 Dec 2015 18:50

08 Jul 2019 18:43

Promods def powyżej RM, tylko i aż tyle.

robcza
Posts: 4
Joined: 10 Nov 2017 20:22

08 Jul 2019 20:32

Dziękuję Panowie za odpowiedź.

Wątek o kolejności modów (https://promods.net/viewtopic.php?f=42&t=29618) oczywiście czytałem,
niestety nie rozumiem czym są określenia "(Other add-on map mods)" i "(Other non-add-on map mods)"

Dodatkowo, w wielu miejscach znalazłem informację, że na podobne problemy pomaga umiejscowienie "rusmap.def" na końcu
https://steamcommunity.com/app/227300/d ... /?l=german

Zaraz postaram się to poukładać według Waszych rad, dziękuję.

Głębsze grzebanie po forum pozwoliło mi jednak znaleźć rozwiązanie, którego w ogóle nie podejrzewałem. Miałem niedostosowaną do ProMods "nawigację google":

https://promods.net/viewtopic.php?t=28166

Po zamianie moda na prawidłowy - wszystko pięknie działa.

kurupt
Posts: 4
Joined: 26 Sep 2017 15:03
Donation rank:
Location: Luboń, Poland

08 Jul 2019 21:58

To teraz ja mam problem. Czy jest szansa wczytać grę, jeśli używałem Southern Region? Oczywiście teraz go wywaliłem, bo nie jest kompatybilny. Nie miałem tam żadnych garaży. Mam ProMods + RusMap + Great Steppe + Road to Aral i gdzieś mi po drodze wywala. Może z loga coś wyczytacie. Z góry dzięki za pomoc.

<iframe src="" style="border:none;width:100%"></iframe>

User avatar
Dawid2849
Posts: 571
Joined: 28 Jul 2018 12:49
Location: Biłgoraj
Contact:

08 Jul 2019 22:07

@kurupt
1. Pobierz Great Steppe ferry fix i ustaw nad Great Steppe def ( https://sharemods.com/d5sali8hgzbh/The_ ... 2.scs.html )
2. Pobierz paczkę prefabów FLD i ustaw nad wszystkimi mapami ( http://www.mediafire.com/file/82cc3jw7z ... by_fld.rar )
3. Usuń SR7-ferry-PrMod230-DLC1.31.scs, ten plik jest dla Southern Region
Languages : 🇵🇱, 🇬🇧
ETS2 1.35 + ProMods 2.41 + Paris Rebuild 2.4 + AfroMap 2.0 + Scandinavia Mod 0.4.1 + RusMap 1.9.0 +The Great Steppe 1.2 + Road to Aral 1.0b + Southern Region 7.9.0 + Realistic Russian Highways 6.1

kurupt
Posts: 4
Joined: 26 Sep 2017 15:03
Donation rank:
Location: Luboń, Poland

08 Jul 2019 23:13

Dzięki za pomoc! Zapraszam do Wielkopolski po odbiór zimnego piwka :) Mam jeszcze jeden mini-problem. Po wczytaniu mapa jest lekko przesunięta - nie używam żadnych modów w stylu Google Navigation.

User avatar
Dawid2849
Posts: 571
Joined: 28 Jul 2018 12:49
Location: Biłgoraj
Contact:

09 Jul 2019 08:48

W menedżerze modów masz ustawiony def od RusMap nad ProMods, przenieś ten plik pod wszystkie pliki ProMods.
Languages : 🇵🇱, 🇬🇧
ETS2 1.35 + ProMods 2.41 + Paris Rebuild 2.4 + AfroMap 2.0 + Scandinavia Mod 0.4.1 + RusMap 1.9.0 +The Great Steppe 1.2 + Road to Aral 1.0b + Southern Region 7.9.0 + Realistic Russian Highways 6.1

robcza
Posts: 4
Joined: 10 Nov 2017 20:22

11 Jul 2019 13:39

Wymordowałem działające i nie psujące mapy połączenie map:

1. ProMods
2. RusMap
3. RoExtended
4. YKSRSK (Turcja)

Kluczowym wydaje się wrzucenie "ProMods DEF" i "ProMods - RusMap Connection" NAD mapy RoExtended.
Prawdopodbnie wystarczy tam umieścić jeden z nich, ale tak działa więc już nie grzebałem
(nie mogę do tej Turcji dojechać bo zmiana modów mnie ciągle "restartuje". Teraz już w trasie :)

Image



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests