Promods 2.41 crash

pro_elita_pl
Posts: 5
Joined: 17 Nov 2016 18:54

22 Jul 2019 09:57

Witam, założyłem nowy profil, ponieważ stary straciłem przez wymianę dysku. Profil na początku nie miał żadnych wgranych modyfikacji, ale później musiał wgrać promods, zestaw firmowy, bazę itp. i wtedy zaczęły się problemy... Gra już w menu lekko ścina, ale głowna część dzieje się w samej rozgrywce. Co by się nie zrobiło, gra prędzej czy później zacznie się tnąć i ostatecznie wywali do pulpitu. Spójność plików nie pomogła.
Dołączam plik game.log

log:

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9243
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

22 Jul 2019 11:41

Masz mnóstwo modów, niektóre z nich pewnie niekompatybilne ze sobą.
Co więcej, ja na takim kompie nie grałbym w ogóle na modach... Przecież on nie spełnia nawet minimalnych wymagań czystej gry.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

pro_elita_pl
Posts: 5
Joined: 17 Nov 2016 18:54

22 Jul 2019 11:45

Na średnich ustawieniach i 100% skalowania na tych modach miałem 25-40 fps. Co w większości było grywalne. Tak się nie da sprawdzić które dokładnie mody są niekompatybilne?

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9243
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

22 Jul 2019 11:52

Jestem zaskoczony, bo testowałem ETSa na próbę na budżetowym laptopie (myślę że mocniejszym niż ten) i bez modów miałem pokaz slajdów ~10-15 fpsów, co jest oczywiście niegrywalne.
Wyrzuć większość, dodawaj spokojnie po jednym i w końcu okaże się który sprawia problemy.
Jest sporo błędów z daf.xf oraz man_tgx_euro6.
Ale sam crash wygląda raczej na "niewydolność" sprzętu. Za mało RAMu czy za słaba karta graficzna.
Wydaje mi się, że w pliku config.cfg możesz podbić wartość:

Code: Select all

00:00:19.983 : uset r_buffer_page_size "10"
do 15 czy 20, ale nie gwarantuję że to w czymś pomoże. Od wersji 1.35 pojawiły się głosy, że przy niektórych modach należy to zwiększyć.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

pro_elita_pl
Posts: 5
Joined: 17 Nov 2016 18:54

22 Jul 2019 12:26

Widocznie, twoj laptop jest gorszy od mojego kilku letniego szrota. Moze to za sprawa SSD. Daf jest już wywalony, a MAN jest Madstera i to pobrany z forum scs.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9243
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

22 Jul 2019 12:30

Tamten lapek ma również SSD jak i 16GB RAMu ;)
Procek pewnie gorszy i stąd beznadziejna wydajność. Co do karty to ciężko powiedzieć, bo te mobilne to taki miszmasz, że nie da się połapać. Nowe Intele to kicha, ale ten lapek nie był kupowany pod gry, bo nie mój. W codziennym użytkowaniu śmiga aż miło, nawet ja nie mogę narzekać, ale gry to już w większości porażka.

Dalej wywala bez tych modów? Może jakieś akcesoria? Nikt pewnie nie ma identycznej listy modów co Ty, musisz sam do tego dojść.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

User avatar
Dawid2849
Developer
Posts: 648
Joined: 28 Jul 2018 12:49
Location: Biłgoraj

22 Jul 2019 12:41

Moim zdaniem powinieneś zrezygnować z Realistic Graphic mod.

pro_elita_pl
Posts: 5
Joined: 17 Nov 2016 18:54

22 Jul 2019 13:07

Wcześniej, na 1.34 śmigało bez zarzutów, a teraz same problemy... Popróbuje i zobaczę, które mody to powodują.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9243
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

22 Jul 2019 13:09

Jak mówiłem, w 1.35 pewne rzeczy się pozmieniały. Gra cały czas ewoluuje, wymagania pewnie też rosną, stąd te problemy. SCS czasami też coś namiesza i przypadkiem niektóre konfiguracje sprzętu mają problemy, może w 1.36 będzie lepiej? Nie wiadomo.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

stichuuu
Posts: 5
Joined: 08 Feb 2016 12:41

27 Jul 2019 00:03

Wojtku, a moglbys mi pomoc? po okolo 10 min gry na PM gra mi tak z dupy crashuje, i na pewno nie jest to wina kompa bo podzespoly sa dobre i gra w ultra smiga w ok. 100 fps, na podstawce bez modow hula az milo a z PM jest dupsko. dwa razy pobieralem PM i jzu nie chce mi sie trzeci raz placic za pobranie moda ktory cholera wie czemu mi sie wywala ;/



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 7 guests