ProMods 2.45 has been released. It runs on game version 1.36 and requires ALL map DLCs. It is not compatible with open beta 1.37.

Please note that due to the COVID-19 pandemic, we are sadly unable to expand our server capacity as per usual and the free download servers are likely to be overwhelmed upon release. Please be kind and patient or use the paid service for a better experience.

Ładunki z WoT

Polish
Post Reply
MurzynekB4MBU5
Posts: 5
Joined: 28 Dec 2019 12:58

12 Jan 2020 19:56

Witam.
Piszę odnośnie problemu, którego nie znalazłem jeszcze w internecie. Mianowicie chodzi o problem z ładunkami z WoT. Przykładowe zlecenie z firmy w Gdańsku, do firmy z Warszawy, (która nie jest na oryginalnej mapie od SCS), po dojechaniu na miejsce rozładunku, wyświetla się komunikat o problemie z lokalizacją. Teraz wywodzi się pytanie, skąd mam wiedzieć, czy firma jest w oryginalnej lokalizacji mapy SCS, czy takowa firma leży na uboczu, dodana przez ProMods. Sytuacja ta dzieje się na modyfikacji TruckersMP, na single nie sprawdzałem, ponieważ tam nie grywam. A rynek ładunków się nie opłaca na TruckersMP, gdyż zawsze jest spóźnienie na miarę +9k dni. Proszę o odpowiedź, ponieważ ta irytująca sytuacja, odejmuję pełnię satysfakcji grania na TruckersMP z modyfikacją ProMods. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. :)
Last edited by Trucker2223 on 12 Jan 2020 20:15, edited 1 time in total.
Reason: Przeniesiony do polskiego subforum, tylko angielski na głównym forum!

User avatar
Dawid2849
Developer
Posts: 738
Joined: 28 Jul 2018 12:49
Location: Biłgoraj (Lublin voivodeship)

12 Jan 2020 20:25

Najlepiej mieć osobny profil do robienia zleceń z WoTa, bo nawet jeden milimetr różnicy między firmą na mapie SCSu i PM psuje kompatybilność.

MurzynekB4MBU5
Posts: 5
Joined: 28 Dec 2019 12:58

12 Jan 2020 20:40

I co wtedy da osobny profil, skoro nie będę mógł i tak grać na TruckersMP z ProMods, ponieważ ani zlecenia normalne i zlecenia z WoT, po prostu nie działają.

Ssimoo
Posts: 464
Joined: 28 Dec 2015 18:50

12 Jan 2020 21:18

Rozwiązanie jest proste - albo WoT albo PM. Nie wiem na co liczysz - mapa PM jest totalnie przebudowana względem vanila map, więc logiczne, że nie będą działać zlecenia z WoT na PM.

MurzynekB4MBU5
Posts: 5
Joined: 28 Dec 2019 12:58

12 Jan 2020 22:16

Liczyłem na ewentualne rozwiązanie problemu, którego nie znam. Myślałem, że możliwe jest jednak scalenie WoT z PM, bo przecież ludzie grają i coś wozić muszą. Logiczne może i jest to dla kogoś, kto cokolwiek wie, o tych grach. Dla mnie to jest chwilowa odskocznia od rzeczywistości i logiczne takie problemy dla mnie nie są. :)

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9844
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

12 Jan 2020 23:33

SCS nie udostępniło żadnego narzędzia, które pozwoliłoby nam to naprawić.
Zresztą, te zlecenia są tak nudne i bezsensowne, że nie wiem po co je brać zamiast zwykłych w grze :lol: Chyba że ktoś lubi się bawić w statystyki na stronie.
Robię je tylko gdy są eventy i jest to droga przez mękę, głównie przez ograniczenie prędkości. Ale co kto lubi.

Sugestia dwóch profili jest rozwiązaniem, które od lat działa dla innych graczy - gdy chcesz pograć na PM, odpalasz jeden profil. Gdy chcesz porobić zlecenia z WoT, odpalasz drugi profil, bez modów. Nic prostszego :)
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

MurzynekB4MBU5
Posts: 5
Joined: 28 Dec 2019 12:58

13 Jan 2020 13:46

Oooo, dziękuję za objaśnienie. :))



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests