Kolejność modów, RusMap. Odmowa aktualizacji.

Polish
Post Reply
w-ede
Posts: 15
Joined: 27 Apr 2020 16:00

30 Apr 2020 07:18

Mam kilka ważnych pytań

1. Jaka wersja RUS Map działa z Promods 2,45 w ETS2 1,36? Z skąd można pobrać?

2. Czy Ukraina też się dodaje w ramach RUS Map? Do jakiej części jest w ogóle Rosja?

3. Czy jeżeli mam aktywne Promods i Poland Rebulding w menedżerze modyfikacji to czy dodając Rusmap muszę tamte najpierw wyłączyć i później załączać jeszcze raz z tym że z Rusmap? Czy jest jakiś sposób na przestawianie kolejności?

4. Co można zrobić by jeżeli już będzie oficjalnie wypuszczana wersja 1,37 dla ETS2 A nie będzie jeszcze gotowego Promod I PR? Tak żeby steam jej nie aktualizował. Przejść w tryb Offline?

Ssimoo
Posts: 491
Joined: 28 Dec 2015 18:50

30 Apr 2020 17:32

Ad. 1. 2.0 + road connection od Arayas
Ad. 2. Nie za bardzo - Ukraina jest w RoExtended
Ad. 3 Nie, dodajesz w menedżerze modyfikacji mapy i ustawiasz w odpowiedniej kolejności.
Ad.4 We właściwościach ETS2 na steam wchodzisz w zakładkę Beta i wybierasz 1.36

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 10027
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

30 Apr 2020 23:33

w-ede wrote:
30 Apr 2020 07:18
Czy jest jakiś sposób na przestawianie kolejności?
Jeszcze co do tego pytania - po zaznaczeniu moda na liście masz strzałki na dole, którymi możesz zmieniać jego pozycję.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

w-ede
Posts: 15
Joined: 27 Apr 2020 16:00

30 Apr 2020 23:48

A faktycznie nie zauważyłem. Wczoraj ogólnie pobrałem dla ETS2 (1,36) Promoda 2,45 I PR 2,4,1. Wszystkie modyfikacje zaktywowałem w menedżerze. Lecz później się dopiero skapnąłem że ta wersja Promoda nie jest kompatybilna z PR. Ale za nim się dowiedziałem to gra mi się spokojnie załadowała i na mapie było np Kłodzko. Po Polsce super można jeździć. Ale już gdy zbliżam się do granic to grafika się sypie po czym wyskakuje pulpit. Czy to normalne bo te wersje Promod i PR są ze sobą nie kompatybilne czy mogę czegoś nie mieć w Modach? Mam 7 plików Promod (Assets, Package 1,2,3,Media,Map i Deffinition) I 7 PR (Assets,Modele,Media,Mapa,Definicje,FIX i Special Transport) czy coś oprócz tego potrzeba? Bez PR oczywiście na granice wjeżdżać można.

EDIT: Problem był tylko we wcześniejszej zapisanej grze. Przy Nowej Grze ten problem nie występuje. Ale za to jest inny problem. Często (nawet bez PR) gra podczas wejścia do menu czy do mapy potrafi nie zareagować i wyjść pulpitu. Co może być przyczyną?

Ssimoo
Posts: 491
Joined: 28 Dec 2015 18:50

01 May 2020 11:28

Problem na granicach wynika z niekompatybilności PR względem nowego PM. Co do wychodzenia do menu - jakie inne mody są używane? Bo takie coś nie powinno mieć miejsca.

w-ede
Posts: 15
Joined: 27 Apr 2020 16:00

01 May 2020 11:44

Innych żadnych nie ma tylko te co wymieniłem. Łącznie 14.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 10027
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

01 May 2020 11:48

PR raczej nie jest kompatybilne, więc są takie problemy.
A co do wywalania mapy gdy przybliżasz, to problem występuje gdy ma się kilka map. Pomaga Arayas SuperZoom Fix czy jak to się tam nazywa, ale wtedy geometria jest bardzo uproszczona i na przykład węzły autostradowe są kanciaste po przybliżeniu.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

w-ede
Posts: 15
Joined: 27 Apr 2020 16:00

01 May 2020 14:19

A z skąd bym mógłbym pobrać takiego moda? Bo w sieci widzę pełno tego ale nie wiem które jest właściwe

bozo666
Posts: 22
Joined: 26 Dec 2013 12:35
Donation rank:

01 May 2020 15:41

Poniżej masz linka do zoom-a. Dajesz Go na samą górę w MM i zero "crash-y" przy powiększaniu i zmniejszaniu mapy.

https://drive.google.com/file/d/1gpoF5h ... iTDlA/view

w-ede
Posts: 15
Joined: 27 Apr 2020 16:00

01 May 2020 16:10

Dziękuję bardzo wam . Pomogło. Już żadnych wywaleń nie ma.

A co do wjazdu za granicę, przepraszam błąd. Nie chodzi o wszystkie granice, a jedynie o Niemcy. Całe Niemcy w połączeniu z PR i Promod 2,45 wywalają. Oczywiście brak kompatybilności. Bo po wyłączeniu PR, na Niemcy można śmiało wjeżdżać. Nie wiem może jakiś mod by pomógł w tej sytuacji. Jest jakiś najnowszy mod do tego?



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Szymcio2004185 and 3 guests