ProMods 2.46 for game version 1.37 has been released. Please be kind to the download servers :)
Please note that TruckersMP (multi-player) is still on game version 1.36 / ProMods 2.45

Kompatybilnośc Promods z innymi dodatkami SCS

Polish
Post Reply
LogiT3c
Posts: 10
Joined: 23 Apr 2020 23:32
Location: Wieliczka

09 May 2020 21:14

Szukałem na forum i nie znalazłem (może za słabo, jeśli to jest gdzieś opisane) więc zadam to pytanie tutaj:
Czy Promods jest kompatybilny z innymi dodatkami jak "High Power Cargo Pack" lub "Heavy Cargo Pack"? "Special Transport" widzę, ze wymaga zaznaczenia w pliku "def" a więc tu sprawa jest jasna. Pytam bo mam ochotę na zainstalowanie tych trzech dodatków. Jak to jest z innymi dodatkami? Trzeba się ograniczać tylko do podanych jako wymagane i żadnych innych czy te wymagane są obowiązkowe, a inne można sobie zainstalować wg uznania?
Z góry dziękuje za odpowiedź bądź link do opisanego już takiego tematu.

Lubrzan
Posts: 22
Joined: 04 Jan 2016 09:15

09 May 2020 22:22

Oba dodatki działają bez problemu z PM. Inna sprawa, że niekiedy na starszych terenach będziesz przejeżdżać na żyletki z większą naczepą ;)

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 10026
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

09 May 2020 23:22

Dodatki mapowe są wymagane, bo używamy modeli które się w nich znajdują.
Wszelkie inne DLC po prostu działają. Mam wszystko i jedyny problem jaki się pojawia, to brak niektórych tras Special Transport - są one "zakodowane" w mapie i dodanie ich jest czasochłonne i problematyczne, a testowanie trwa wieki.
Co do tych wyższych naczep z dodatków - oznaczyliśmy niskie wiadukty specjalną ikonką na mapie, więc je omijaj gdy wieziesz coś sporego ;)
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

LogiT3c
Posts: 10
Joined: 23 Apr 2020 23:32
Location: Wieliczka

10 May 2020 00:43

Bardzo dziękuje Wam za szybką odpowiedź.

Z tego co piszesz @Voytek to będzie mi brakować tras. To teraz mam inne pytanie związane z tym co napisałeś. Czy da się bez problemów (a jeśli będą to jakie?) robić tak że na czas specjalnego transportu wyłączyć ProModa, zrobić trasę i potem go włączyć na nowo? Czy może to mieć wpływ (włączanie i wyłączanie ProMods) na statystyki, postępy w grze itp?

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 10026
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

10 May 2020 11:07

Mógłbyś mieć dwa profile, jeden bez modów i jeden z modami.
I teoretycznie nic wielkiego się nie stanie gdy wyłączysz PM (tylko nie kupuj garaży z naszej mapy). Nie jestem pewien co do postępów odkrycia mapy, może coś tam stracisz przełączając się między mapą SCSu, a naszą.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

LogiT3c
Posts: 10
Joined: 23 Apr 2020 23:32
Location: Wieliczka

10 May 2020 12:12

Dziękuje za odpowiedź.
Tak właśnie myślałem co do "%" przejechanej mapy to może być problem. Ciekaw jestem jak zachowa się "Save"- czy zauważy zmianę i np nie pozwoli mi na kontynuacje z tego stanu. Garaże to rzecz wiadoma, że będą stanowiły problem. Dobra. Na razie pogram i zobaczę jakie wyjdą problemy.



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: ArturR1975 and 5 guests