[Known non-ProMods issue] Partially invisible AI traffic

Installation problems or game crashes? Post them here.
Forum rules
ALWAYS FOLLOW OUR SELF-HELP GUIDE FIRST.

If you report a game crash ALWAYS post your game.log.txt in between CODE tags, or if it too large post it on pastebin.com and share the link.
Bigfakr
Posts: 4
Joined: 16 Jul 2016 09:57
Donation rank:

19 Oct 2018 11:00

Is anyone having this issue. While playing the some vehicles and scenery are missing parts of their bodies, vehicles either have wheels missing or body missing, you see vehicles with only a driver, wheels, number plates and rear lights. Also street lights only show the lights not the stem.
All mods are 1.32 compatible.
Any suggestions would be much appreciated.

User avatar
CptCaribbean
Posts: 1806
Joined: 24 Jul 2016 16:32
Location: Sant Andreu, Barcelona
Contact:

19 Oct 2018 11:16

Junior Beta-Tester since 2.26

Senior Beta-Tester since 2.30

Translator of Spanish, Catalan, Euskera and Galician.

User avatar
maxx2504
Posts: 2
Joined: 28 Dec 2013 17:37

21 Oct 2018 11:48

Hi !

I also have that Bug with the traffic and some hidden trailer textures sometimes.

I use Jazzycat Trailer and Cargo Package, also some light and additional truck parts, RJL Scania and SISL MegaPack.

All mods are for 1.32.


I also noticed sometimes fps drops...and that with a GTX1070. I choosed the standard LOD def for the ProMods map.


Greetings from germany

maxx2504
"Trying is better than dying...!"

User avatar
bmwGTR
Moderator
Posts: 1794
Joined: 10 Jul 2016 11:52
Location: Riegersburg resp. Graz

21 Oct 2018 11:49

Hi,

did you try this solution?
viewtopic.php?p=238852#p238852

Best regards,
bmwGTR
ETS2: ProMods 2.40 + RusMap 1.8.1 + Emden 1.02c + Sardinia Addon 0.9.1 + Paris Rebuild 2.3 + Southern Region 7.8.0
ATS: Coast to Coast 2.7.1 + Viva Mexico 2.5.1 + Canadream 2.8.9 + US Expansion 2.5.1 + Project Going North 0.9


ProMods Moderator since April 2018

Image

User avatar
maxx2504
Posts: 2
Joined: 28 Dec 2013 17:37

21 Oct 2018 12:39

i will try that and tell you if it helped :)

PS: i didn't have that entry in my config file...but i insert it manually now
Last edited by bmwGTR on 21 Oct 2018 14:14, edited 1 time in total.
Reason: remove quote, please do not quote the post above yours
"Trying is better than dying...!"

User avatar
Davyddin
Moderator
Posts: 1473
Joined: 22 Jun 2017 22:00
Donation rank:
Location: Helsingfors, Nyland, Finland
Contact:

21 Oct 2018 21:41

Please note that there is both a global-level config file and profile-level config files.
ProMods moderator, translator, and tester. Author of the Universal Name Packs, the Profile Jumpstart, and other mods. ATS, ETS2, and STDS player. Swedofinn aka Fennoswede from the Finnish archipelago.

User avatar
cipinho
Posts: 147
Joined: 22 Mar 2016 17:16

22 Oct 2018 10:00

I suggest in case of technical issue to login more often on scs forum were problems are discussed and solved faster than here on ProMods forum. this issue of crashing due to insufficient allocated memory was first sent by me to the attention of scs team during beta in September! https://forum.scssoft.com/viewtopic.php ... 00#p990331 (this is just the final email with video evidence)
the salvation came in 1st October: https://forum.scssoft.com/viewtopic.php ... 10#p993046
Enjoy driving with Real Traffic Density for ETS2 / ATS and Real Ai traffic engine sounds ETS2 / ATS

User avatar
erbkaiser
Posts: 47
Joined: 15 Aug 2014 19:55

24 Oct 2018 11:00

I've found that with all of Jazzy's packs (Except the military cargo and Brazilian traffic) installed, 15 and even 20 were too low. I am now running with r_buffer_page_size set to 30.

User avatar
cipinho
Posts: 147
Joined: 22 Mar 2016 17:16

24 Oct 2018 16:25

true, I also discovered yesterday that 20 is to small so I increased to 25 for the moment :lol: I don't know what's actually the limit but first time I tested with 50 and had no issues neither but Max from SCS said it's wise to use less than 50 :lol:
Enjoy driving with Real Traffic Density for ETS2 / ATS and Real Ai traffic engine sounds ETS2 / ATS

User avatar
erbkaiser
Posts: 47
Joined: 15 Aug 2014 19:55

24 Oct 2018 17:59

I think I know that actually... I had it set to 50, but that caused a display driver crash on my Windows 10.
Had to boot into safe mode and re-install the nVidia driver and all.

30 seems to work fine so far, did a haul from Sicily to Norway and saw no invisible cars along the way.



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests