CTD and invisible cars

Installation problems or game crashes? Post them here.
Forum rules
ALWAYS FOLLOW OUR SELF-HELP GUIDE FIRST.

If you report a game crash ALWAYS post your game.log.txt in between CODE tags, or if it too large post it on pastebin.com and share the link.
blue_star
Posts: 47
Joined: 13 Mar 2018 13:39
Donation rank:

18 Oct 2018 16:34

Thank you Josh for this quality answer. It seems that starting with DirectX x64 solved the issue with CTD after changing the buffer to 20. Also, increasing the buffer solved (until now) the issue with invisible cars.

One more question before we can close this topic, how can I set up ETS 2 to start automatically with DirectX x64?

User avatar
BebeMischa
Posts: 232
Joined: 06 Oct 2014 20:01
Donation rank:
Location: Amsterdam
Contact:

18 Oct 2018 16:45

on Steam, you can go to settings and there on Start options you can add: -64bit
ets start.JPG
ets start.JPG (61.37 KiB) Viewed 548 times
Volvo FH16 classic 6x4, RJL Scania T 730 Hp 8x4/4, and more...
https://www.worldoftrucks.com/en/online ... p?id=71603
http://steamcommunity.com/id/bebemischa/
i7 9700k, 32 GB, 2xMSI 1070Ti SLi, m.2 SSD 2 TB, 3x24" 1080p, T500RS wheel + shifter with Eaton Fuller knobs
ETS2, Promods, RusMap, Southern region, Great Steppe, all Jazzycat's
Speak NL, CZ, SK, D, GB

User avatar
Josh0
Posts: 2965
Joined: 20 Dec 2015 02:10

18 Oct 2018 17:30

@blue_star, The game will "remember" what option you selected to start your game the previous time, so just right-clicking on your game title in the Steam Games page and selecting "Launch with DirectX (64-bit)" will always launch the game in 64-bit mode using DirectX from then on, until you launch the game using a different option in Steam. As BebeMischa said, you can also force the game to always use 64-bit mode by adding the "-64bit" option to your game's Launch Options. You can also add option "-rdevice dx9" to the Launch Options list to force DirectX rendering. For example:

Code: Select all

-64bit -nointro -rdevice dx9
Alternatively, you can set the rendering mode in your game's "config.cfg" file (in your game's home directory, typically something like "C:\Users\[your windows username]\Documents\Euro Truck Simulator 2"). The line for the "r_device" variable controls it. To use DirectX rendering set the line to:

Code: Select all

uset r_device "dx9"
To use OpenGL rendering set the line to:

Code: Select all

uset r_device "gl"

blue_star
Posts: 47
Joined: 13 Mar 2018 13:39
Donation rank:

18 Oct 2018 18:43

Thank you guys!



Post Reply

Return to “Gameplay issues ETS2”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 25 guests