Game freezes when I try to start

Installation problems or game crashes? Post them here.
Forum rules
ALWAYS FOLLOW OUR SELF-HELP GUIDE FIRST.

If you report a game crash ALWAYS post your game.log.txt in between CODE tags, or if it too large post it on pastebin.com and share the link.
Post Reply
conquerant00
Posts: 2
Joined: 14 Aug 2015 17:38
Donation rank:

11 Sep 2015 22:05

Hello,

I downloaded Pro Mods in the one big pack following the instructions, I moved the four files over to my mod folder, then I start up the game and click the four mods to make them active. Then when I get to back to the start game I click on the button to continue my game, and the game just completely freezes up. I have to Alt+Tab out of it and kill the game. When I inactivate the mods, ETS2 works just fine again. I don't have any other mods.

Please help, I'm really excited to play this! :D

User avatar
mbman212
Moderator
Posts: 3353
Joined: 15 Aug 2014 09:15
Location: Vaasa, Ostrobothnia, Western Finland
Contact:

11 Sep 2015 22:31

Post your game.log.txt in between

Code: Select all

 [/code ] tags or into www.pastebin.com and share the link with us.

Otherwise everything is just guessing.
#7 Forum Spammer

ETS2 v1.36.2.26, ProMods 2.43, DLC content

4,54% explored
Driven km 14,000
2567 hours of ETS2

ATS v1.36x, DLC content

29,46% explored
Driven mi 13,621
155 hours of ATS

Image
Image
Image
Image

JaredKFan
Posts: 27
Joined: 08 Apr 2014 10:04
Donation rank:

11 Sep 2015 23:32

Your map mods must be in a specific order for them to work correctly! You should post the mods you have and what order you've placed them in.

conquerant00
Posts: 2
Joined: 14 Aug 2015 17:38
Donation rank:

12 Sep 2015 14:51

Oh never mind, it works. It didn't freeze, it just took my computer a long time to process the mods. I let it sit at the "freeze" for awhile and it finally started up. Yay, can't wait to try it out later!

User avatar
n4gix.bill.leaming
Posts: 1196
Joined: 07 Aug 2013 18:22
Donation rank:
Location: Hammond, Indiana
Contact:

12 Sep 2015 18:13

Yes, depending on how many mods you have "Active" it can take quite awhile for all the files to finish processing. I have actually gone to the kitchen to fix a drink, swung by the bathroom to pee, and then wandered through the living room on the way back to adjust the television channel...

...and still ETS2 hadn't finished loading yet! Eight minutes to load! :shock: :o :(
Fr. Bill
Global Moderator

Interests: Gauge Programming - 3d Modeling for Milviz



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: gav373 and 5 guests