Χάρτης Ελλάδος

Greek
Post Reply
User avatar
fede.n
Posts: 11
Joined: 03 Oct 2015 22:27
Donation rank:
Location: Veneto, Italy

31 Jan 2016 19:33

Γειά σας παιδιά, άνοιξα αυτό το τοπικ για να συζητήσω μαζί σας ενα "όραμα": να φτιάξουμε χάρτη της Ελλάδας. Το γράφω εδώ γιατί νομίζω πως είμαστε αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και γιατί θα ήθελα να γίνει κάτι πρωτοποριακό στο ETS2. Η ιδέα μου ίσως είναι φιλόδοξη, αλλά... ας δούμε!

1) ακριβής χάρτης της Ελλάδας, με τους υπάρχοντες αυτοκινητόδρομους
(Εγνατία, ΑΘΕ, κομμάτια της Ιόνιας οδού, μορεας, κεντρικός ε65) και ΕΟ (Κορίνθου πατρον, Ιωαννίνων Τρίκαλας, κλπ)

2) ακριβής σχεδιασμός τον πόλεων, τον κτίριον και τον δρόμον (για την Ελλάδα είχε tsm map αλλά ήταν εντελώς μη ρεαλιστικό)

3)λιμάνια της προκοπής. Μου αρέσει ιδιαίτερα το καράβι (έρχομαι στην Ελλάδα με πλοίο συνήθως, ανκονα- Ηγουμενίτσα) και το ΕΤS2 με έχει αφήσει λίγο απογοητευμένο απο αυτή την όψη. Θα ήθελα να υλοποιηθεί ενα τέτοιο σύστημα:

Α) κίνηση αυτοκινήτων και φορτηγών στο λιμάνι και στα καράβια.

Β) ρεαλιστικό αμπαρι του πλοίου και σύστημα φόρτισης, με κίνηση και μανουβρες (όσοι έχουν παρει πλοίο θα με καταλάβουν). Θα μου άρεσε ιδιαίτερα να παρκάρω φορτηγό σε πλοίο σαν στην πραγματικότητα.

Γ) διαφοροποιηση τον πλοίον. Στο Dover βλέπεις 3 Queen Mary 2 tis Cunard, στο Calais βλέπεις αλλα 3, άλλο βλέπεις στο λιμάνι της Frederikshavn στη Δανία, πάλι στη Δανία βλέπεις ενα κοντά στο Odense... και μου φαίνεται βλακώδες... για την Ηγουμενίτσα θα ήταν ωραίο να βλέπουμε Minoan, ανεκ, βεντουρης και superfast.

Δ) συγκεκριμένες ώρες αναχώρησης τον πλοιον και όχι σαν το υπάρχον σύστημα στο ΕΤS2

Ε) Θα ήταν επίσης ωραίο να βλέπουμε κίνηση όχι μόνο οχημάτων αλλα και πλοιον, αλλά αυτό... θα το εξετάσουμε! :D

Τι λέτε;

soulTenio
Posts: 1
Joined: 12 Oct 2015 19:09
Donation rank:
Location: Dachau Germany,Doxato Greek

17 Feb 2016 20:05

Συμφονω απολυτα μια ορεα ιδεα θα ηταν να υπηρχαν πρην της μεγαλες πολεις και χωρια οπου θα ειχε την Φιρμα Tree-Et η την αλλη με τα ζωα.Θα πρεπει να συμμετασχουμε αρκετοι ελληνες στο Project αποτη ξερο εχει και ελληνα Admin,ο οποιος θα μπορουσε να μαζευε ιδεες.
Μια δικια μου ιδεα θα ηταν,
Να ξεφορτοναμε σε παραλιες και Η Ακροπολη να ηπαρχει.

User avatar
tkk7406
Add-on Developer
Posts: 2679
Joined: 07 Apr 2014 15:02
Location: Thessaloniki, Central Makedonia

17 Feb 2016 20:28

Ας τα πάρουμε ένα ένα. ;)
fede.n wrote:1) ακριβής χάρτης της Ελλάδας, με τους υπάρχοντες αυτοκινητόδρομους
(Εγνατία, ΑΘΕ, κομμάτια της Ιόνιας οδού, μορεας, κεντρικός ε65) και ΕΟ (Κορίνθου πατρον, Ιωαννίνων Τρίκαλας, κλπ)
Αυτό ούτως ή αλλιώς θα γίνει. Βέβαια, μπορεί να λείπουν μερικοί δρόμοι λόγω της 1:19 κλίμακας, αλλά να είστε σίγουρος/η ότι οι κυριότεροι δρόμοι θα γίνουν.
fede.n wrote:2) ακριβής σχεδιασμός τον πόλεων, τον κτίριον και τον δρόμον (για την Ελλάδα είχε tsm map αλλά ήταν εντελώς μη ρεαλιστικό)
Εδώ μπορούμε να βάλουμε κάποια σημαντικά κτήρια όπως ο Παρθενώνας στην Αθήνα ή ο Λευκός Πύργος στην Θεσσαλονίκη, αλλά αυτά δεν είναι σίγουρα γιατί:
  • Παίζει και εδώ ό ρόλος της κλίμακας, και αν ήταν δύσκολο να χωρέσουμε τους δρόμους, δεν θα είναι καθόλου πιο εύκολα όσον αναφορά τις πόλεις.
  • Είναι πολλοί οι δρόμοι όπου δεν πηγαίνουν φορτηγά ούτως ή αλλιώς, οπότε δεν έχει πολύ νόημα να ενταχθούν στο παιχνίδι. Πάρτε για παράδειγμα την Λεωφόρο Νίκης ή την Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη, όπου σπάνια έως ποτέ δεν έρχονται φορτηγά. Συνήθως χρησιμοποιούν βανάκια και μικρά φορτηγά (daily cabs). Όταν φτάνουμε σε πόλεις, κοιτάμε να βρούμε πού μπορεί κανείς να οδηγήσει με το φορτηγό του, και έτσι καταντάμε να φτιάχνουμε βιομηχανικές περιοχές και λιμάνια. Μπορεί όμως να βάλουμε δρόμους στις πόλεις, θα το κοιτάξουμε όταν έρθει η ώρα.
fede.n wrote:3)λιμάνια της προκοπής. Μου αρέσει ιδιαίτερα το καράβι (έρχομαι στην Ελλάδα με πλοίο συνήθως, ανκονα- Ηγουμενίτσα) και το ΕΤS2 με έχει αφήσει λίγο απογοητευμένο απο αυτή την όψη. Θα ήθελα να υλοποιηθεί ενα τέτοιο σύστημα:

Α) κίνηση αυτοκινήτων και φορτηγών στο λιμάνι και στα καράβια.
Αυτό είναι περιορισμός του παιχνιδιού. Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να κάνουμε κάτι τέτοιο, εκτός αν η SCS εντάξει αυτή την δυνατότητα στο μέλλον.
fede.n wrote:Β) ρεαλιστικό αμπαρι του πλοίου και σύστημα φόρτισης, με κίνηση και μανουβρες (όσοι έχουν παρει πλοίο θα με καταλάβουν). Θα μου άρεσε ιδιαίτερα να παρκάρω φορτηγό σε πλοίο σαν στην πραγματικότητα.
Ίδιο πρόβλημα με την προηγούμενη πρότασή σας, το παιχνίδι δεν έχει την δυνατότητα αυτή τη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο.
fede.n wrote:Γ) διαφοροποιηση τον πλοίον. Στο Dover βλέπεις 3 Queen Mary 2 tis Cunard, στο Calais βλέπεις αλλα 3, άλλο βλέπεις στο λιμάνι της Frederikshavn στη Δανία, πάλι στη Δανία βλέπεις ενα κοντά στο Odense... και μου φαίνεται βλακώδες... για την Ηγουμενίτσα θα ήταν ωραίο να βλέπουμε Minoan, ανεκ, βεντουρης και superfast.
Εδώ ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι. Βέβαια, εγώ μιλάω πάντα ως συντονιστής στο φόρουμ και όχι ως προγραμματιστής του ProMods, αλλά νομίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει σ' αυτή την περίπτωση. Απ' όσο ξέρω, θέλει μόνο μια αλλαγή στο αρχείο που καθορίζει την εμφάνιση.
fede.n wrote:Δ) συγκεκριμένες ώρες αναχώρησης τον πλοιον και όχι σαν το υπάρχον σύστημα στο ΕΤS2
Αυτό πάλι δεν το υποστηρίζει το παιχνίδι, και αν το υποστήριζε, δεν νομίζω ότι όλοι θα έμειναν ικανοποιημένοι. Αλλά αν θέλετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελιδες με τισ ώρες αναχώρησης, και να βασιστείτε σ' αυτό μέσα στο παιχνίδι.
fede.n wrote:Ε) Θα ήταν επίσης ωραίο να βλέπουμε κίνηση όχι μόνο οχημάτων αλλα και πλοιον
Όπως και για τα οχήματα, δεν το επιτρέπει το παιχνίδι μέχρι στιγμής. Αλλά στο κάτω κάτω, με το που πατάτε "Αναχώρηση", σας πηγαίνει στην σελίδα όπου φορτίζεται, οπότε δεν έχει και νόημα να ενταχθεί κάτι τέτοιο.
Cheers,
tkk7406, an Image, Image, Image who beta-tests, moderates and develops at Promods

Image

Image

User avatar
fede.n
Posts: 11
Joined: 03 Oct 2015 22:27
Donation rank:
Location: Veneto, Italy

19 Feb 2016 10:06

Ναι, είχα την εντύπωση ότι όλα όσα σκεφτόμουν είναι αδύνατα... Ελπίζω μια μέρα η SCS να αλλάξει αυτό το πράγμα. Τελευταία δεν βγήκαν πολλά νέα πράγματα στο παιχνίδιPost Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest