ETS2 mi crashuje bez modova

Post Reply
Jockz_Corleone
Posts: 5
Joined: 26 Jun 2017 14:34

26 Jun 2017 20:11

Instalirao sam ETS2 i kada udjem na napravim profil i kad selektujem drzavu i kliknem da nastavim tu mi zakoci i tolko. Ne znam zasto mi nece, isti problem imam i sa ATS. A igrao sam obe igre pre 2 meseca i nisam imao problema.

User avatar
Master_of_the_roads
Posts: 362
Joined: 10 Sep 2015 14:21
Location: Bernardin

28 Jun 2017 14:00

Zdravo, da-li nemaš slučajno nedovoljno RAM-a na računaru ili koristiš OpenGL umesto DirectX-a ?

Jedino što preporučujem da se uradi jeste da se proveri količina RAM memorije na računaru, ponovno startuje igru, uđe u već stvoreni profil jer iako ti ne možeš da uđeš u igru sa već stvorenim profilom, možeš doći do Upravljača modifikacija, tako bićeš siguran da nije se nešto zaglavilo pre nastanka profila u igri ili da računar nije nešto zbrkao, jer igra zna tačno ako neki od modova nije pripojen sa profilom ili ovisan od njega. Takođe možeš da brišeš profil i stvoriš drugog, novijeg.

U slučaju da nijedno ne pomaže a rekao jesi da isti problem imaš kod ATS-a, jedino rešenje jeste ponovni download fajlova ETS-a i ATS-a, ako imaš noviju verziju instaliranu, onda samo popraviš postojeću, sigurno da biće tada rešeno sve.

U buduće umesto 32 bitova, isprobaj verziju sa 64 bitova, pogotovo ako imaš računar sa sustavom sa istim brojem bitova.

Veoma važno takođe, proveri da-li jesi kupio sve tri DLC-e za ETS, znači Going East, Scandinavia i Vive la France.

Promods verzija 2.15 ili novija neće da radi više bez svih tih DLC-a. Jedino verzija 2.12 može da radi neovisno od Vive la France-a, a to takođe znači da moraš da promeniš verziju ETS-a na prošlu verziju 1.26 jer 2.12 na ETS 2 1.27 ne može da radi.

Ne bi bilo loše da se informiraš oko radnih uslova ETS 2 trenutačne verzije, ukoliko se nešto nije dodatno promenilo za igrača, a ono što jeste promenjeno su policijska kola za sve države, nešto bolje perfomanse kamiona, diferencijal kamiona tokom zaglavljenja i mnogo toga drugoga, zbog DLC-a Heavy Cargo neki igrači su imali problem sa betonskim stupovima usred Skandinavije i zato PM tim jeste napravio novu zakrpu 2.17, koja radi savršeno, nema više onih stupova.

Lista svih promena i radnih uslova može da se dobije na stranici www.eurotrucksimulator2.com, za Steam idi na http://steamcommunity.com/app/227300, takođe imaju forum sa svim odgovorima na pitanja oko igranja sa najnovijom verzijom ETS 2-a.

Nije uvek sve u verziji igre, pošto modovi ili način igre idu u korak s vremenom ili jesu specifični za snažnije računare sa dosta više perfomansi ili memorije, može stvoriti problem sa starijim računarima koji toga nemaju.

Ako budeš imao dodatnih pitanja, takođe možeš da pitaš moderatore Promods-a ili ostale članove tima.

Nadam se da u buduće nećeš imati nikakvih problema sa ETS-om ili ATS-om.

Prijatno i srećan put. :)

Jockz_Corleone
Posts: 5
Joined: 26 Jun 2017 14:34

29 Jun 2017 17:25

Master_of_the_roads wrote:
28 Jun 2017 14:00
Zdravo, da-li nemaš slučajno nedovoljno RAM-a na računaru ili koristiš OpenGL umesto DirectX-a ?

Jedino što preporučujem da se uradi jeste da se proveri količina RAM memorije na računaru, ponovno startuje igru, uđe u već stvoreni profil jer iako ti ne možeš da uđeš u igru sa već stvorenim profilom, možeš doći do Upravljača modifikacija, tako bićeš siguran da nije se nešto zaglavilo pre nastanka profila u igri ili da računar nije nešto zbrkao, jer igra zna tačno ako neki od modova nije pripojen sa profilom ili ovisan od njega. Takođe možeš da brišeš profil i stvoriš drugog, novijeg.

U slučaju da nijedno ne pomaže a rekao jesi da isti problem imaš kod ATS-a, jedino rešenje jeste ponovni download fajlova ETS-a i ATS-a, ako imaš noviju verziju instaliranu, onda samo popraviš postojeću, sigurno da biće tada rešeno sve.

U buduće umesto 32 bitova, isprobaj verziju sa 64 bitova, pogotovo ako imaš računar sa sustavom sa istim brojem bitova.

Veoma važno takođe, proveri da-li jesi kupio sve tri DLC-e za ETS, znači Going East, Scandinavia i Vive la France.

Promods verzija 2.15 ili novija neće da radi više bez svih tih DLC-a. Jedino verzija 2.12 može da radi neovisno od Vive la France-a, a to takođe znači da moraš da promeniš verziju ETS-a na prošlu verziju 1.26 jer 2.12 na ETS 2 1.27 ne može da radi.

Ne bi bilo loše da se informiraš oko radnih uslova ETS 2 trenutačne verzije, ukoliko se nešto nije dodatno promenilo za igrača, a ono što jeste promenjeno su policijska kola za sve države, nešto bolje perfomanse kamiona, diferencijal kamiona tokom zaglavljenja i mnogo toga drugoga, zbog DLC-a Heavy Cargo neki igrači su imali problem sa betonskim stupovima usred Skandinavije i zato PM tim jeste napravio novu zakrpu 2.17, koja radi savršeno, nema više onih stupova.

Lista svih promena i radnih uslova može da se dobije na stranici www.eurotrucksimulator2.com, za Steam idi na http://steamcommunity.com/app/227300, takođe imaju forum sa svim odgovorima na pitanja oko igranja sa najnovijom verzijom ETS 2-a.

Nije uvek sve u verziji igre, pošto modovi ili način igre idu u korak s vremenom ili jesu specifični za snažnije računare sa dosta više perfomansi ili memorije, može stvoriti problem sa starijim računarima koji toga nemaju.

Ako budeš imao dodatnih pitanja, takođe možeš da pitaš moderatore Promods-a ili ostale članove tima.

Nadam se da u buduće nećeš imati nikakvih problema sa ETS-om ili ATS-om.

Prijatno i srećan put. :)
Nikad mi se ovo nije desavalo, nemam nikakve modove u igri, imam 4gb rama. Pre oko 2 meseca radio mi je i ETS2 i ATS. Sad ne znam u cemu je problem. Da nije mozda do verzije sistema ili nesto? Evo game.log

User avatar
Master_of_the_roads
Posts: 362
Joined: 10 Sep 2015 14:21
Location: Bernardin

01 Jul 2017 15:52

Prema tvojim podacima game loga, jedino što uzrokuje ovakav ispad jeste prvo ili premalo memorije, ali to nije ni slučajno ili drugo, radni uslovi računara jesu promenjeni, a to bi moglo da znači da trebaš drugi video driver ili noviji. Sam koristim Radeon HD 4800 seriju, koja ni slučajno nije savršena za Promods, ali stvarno radi i na njemu. Jedino što nisam uzeo u obzir jeste da možda koristiš prenosni računar i toga ja nemam da bih detaljno proučio problem ili pokušao da rekreiram radne uslove. Negde jesam čitao da ETS 2 na laptopovima može da koji put nešto zabrka i sruši igru i tada kad nikakav mod nije aktivan ili prisutan.

http://gamesystemrequirements.com/game/ ... imulator-2 (to jeste takođe i stvarni link), zaboravi onoga drugoga, onaj više nije bitan. Isprobaj novog.

Na toj stranici detaljno piše sve kakav hardver treba da ima računar, a stvarno mislim da tvojih 4 GB RAM- neće ni slučajno da bude problem.

Jedino Promods karta sa dodacima može da koristi više sustava.

Preporućujem da napraviš novi profil, izbrišeš sve podatke u starom profilu, uključujući sve kamione koje jesi ikada imao i kreneš ispočetka.

Zbog verzije Windowsa, igra neće da pati, jer takođe radi na Desetici, znam jer ju imam i radi sve odlično.

Zbog nepoznate greške u sustavu ažuriranja tvog profila moglo da se nešto ozbiljnije desilo pa sve upropastilo sada. U game logu tog podatka nema nažalost, samo da ne može da pokrene igru od trenutačne konfiguracije te da nešto nedostaje.

Kako rekoh pre, isprobaj od nule sve pa vidi šta se dešava, na svu sreću igra može da se resetira i počne ispočetka, ma ne znam koliko puta u prošlim verzijama se nešto mom profilu desilo, svaki put kad je ekipa SCS-a nešto promenila bez da nas je informisala, morao sam da nešto ispravim. Jedino rešenje, potpuno novi profil. U skrajnosti da i to neće ništa da uradi, onda skidaj igru dole ponovno.

Za na kraj, svaki put kad se nešto takvo desi, možda bi bilo dobro da napraviš back-up kopiju profila, toga dosada nisam koristio jer nisam imao nuždu, iako znam da postoji.

Takođe, možeš da se obratiš podršci za ETS 2 na stranici ; https://eurotrucksimulator2.com/support.php i nešto probaš da uradiš sam bez asistencije PM tima ili drugih.

Kada nešto krene po zlu, znam barem koji put da nije SCS nevin, već kriv.

Podrška jeste na engleskom jeziku, ma nije nikakav problem ako bar pokušaš da pišeš pomoću prevoditelja Translate od Google-a.

Ovakav problem lako se rešava sa postupkom kojeg sam već opisao. Ma siguran sam da ćeš to da rešiš brzo i efikasno. Prijatno popodne.

Ažuriranje : moram da nešto probam da pronađem, možda i rešenje za konfiguraciju računara. Nisam još odustao pa zato i ti ne moraš. Prijatno.

Samo malo, prema tim podacima loga, ti imaš verziju igre koja je sada već bila pa prošla, znam zašto neće da radi profil. Moraš da kad budeš stigao, skidaš verziju ETS-a 1.27.2.1 ili čak noviju od ove tvoje. Siguran sam da moraš istog momenta promeniti i profil jer starija konfiguracija neće da radi na novoj verziji. Nešto ovako se meni desilo pa slično sam rešio i išao sve ispočetka. Ako jesi pažljivo čitao u prošlom postu, napisao sam da zbog promena SCS-a u novoj verziji, policijska kola... profil verzije 1.26.3.1 ne može da se spoji sa novijom verzijom igre jer nova verzija sadrži elemente koji nisu kompatibilni sa prošlom verzijom. Ako slučajno imaš Steam klient prisutan ili jesi kupio igru putem Steam-a, onda tvoja igra već bi morala da bude ažurisana, jer svaki put kad nova verzija stigne na Steam, ručno ažurisanje nije ni potrebno. Ako se slučajno to desilo pa tvoj profil ostalo na prošloj verziji, onda to je uzrokovalo i grešku konfiguracije. Zato sam i spomenuo ono o kolima, diferencijalu jer toga u prošlosti nije igra imala, to je SCS dodao posle da bi nešto zadovoljniji bili igrači i imali više realizma.

Na Steamu jesu u slučaju nekompatibilnosti pronašli nekakav privremeni način da se upotrebljava starije stvari na profilima koji su već bili pa prošli, bar tako jesam čuo. Proveri sam na Steam community stranici, koju sam dodao u prvom postu.

Sad kad znaš siguran sam da biće bolje, nadam se da uskoro ćeš imati i rešen profil i nikakvih problema više. :D

Što se ATS-a tiče, moraš da učiniš isto, u slučaju da je SCS nešto poremetio performanse. ;)



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest