[TUTORIAL] A tutorial creating map (1.8.2)

Modding school: Learn it from the masters
Post Reply
User avatar
MandelSoft
Lead Developer
Posts: 3771
Joined: 08 Aug 2013 10:48
Location: Zoetermeer [NL]

16 Jun 2014 14:19

Use the "a" key in the overview mode. See the "F1" help pop-up menu in the editor.
Your daily dose of wisdom!
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Don't ask us for a release date; we don't know either.

WarFox
Posts: 46
Joined: 15 Jun 2014 17:32
Location: Kaunas

16 Jun 2014 14:29

but it's all red. how do you actaully put a google map on it?

User avatar
MandelSoft
Lead Developer
Posts: 3771
Joined: 08 Aug 2013 10:48
Location: Zoetermeer [NL]

16 Jun 2014 15:25

That means that it can't find the texture. This happens quite often when you make a map with a base map other than the standard Europe one.
Your daily dose of wisdom!
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Don't ask us for a release date; we don't know either.

User avatar
sven_engelen
Posts: 589
Joined: 21 Feb 2014 11:42
Location: Venlo and Helmond (school)

19 Jun 2014 10:38

I'm using stds and if I want to save it says: failed to mount the base in read - write mode. The map IS NOT saved
Image
Tregion Developer and Promods associate ;)
Currently working on Utrecht and bugfixing ofcourse :P

User avatar
MandelSoft
Lead Developer
Posts: 3771
Joined: 08 Aug 2013 10:48
Location: Zoetermeer [NL]

19 Jun 2014 11:10

Have yo created a "base" directory in your installation folder at all?
Your daily dose of wisdom!
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Don't ask us for a release date; we don't know either.

User avatar
sven_engelen
Posts: 589
Joined: 21 Feb 2014 11:42
Location: Venlo and Helmond (school)

19 Jun 2014 11:26

Nope problem solved
Image
Tregion Developer and Promods associate ;)
Currently working on Utrecht and bugfixing ofcourse :P

Mikyli
Posts: 84
Joined: 05 Aug 2013 10:24
Donation rank:

23 Jun 2014 20:46

Hey i have one problem what is key for adding signs ? i tired G and 5 both didn't work and i don't have sign add on my editor list, then i randomly pressed button which oppened but i don't know which :/ any solution ? i'm making map so i really need signs :)

User avatar
Nico
Founder
Posts: 3491
Joined: 01 Aug 2013 09:40
Location: Nijmegen, Gelderland

23 Jun 2014 21:59

E + 5
Am I developing at the moment?
Image
STDS, ETS2, ATS Beta Tester
Main Developer of ProMods and Moderator.

Mikyli
Posts: 84
Joined: 05 Aug 2013 10:24
Donation rank:

23 Jun 2014 22:21

Nico wrote:E + 5
Thank you Nico :D

Damian
Posts: 8
Joined: 07 Jan 2014 19:54

13 Jul 2014 12:49

Hey, How I get the new Dutch road signs?



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests