[DISCUSSION] Memory problems with ETS2 Map Editor

You can share and discuss other map mods here
Post Reply
Tobias.gloning
Posts: 3
Joined: 16 Apr 2016 10:47

26 Apr 2016 17:47

Deutsch:
Hallo zusammen, ich habe immer noch das Problem mit dem abspeichern im ETS2 Map editor. Ich habe die Tage eine Anweisung bekommen wie ich so was machen kann, aber ohne erfolg. Ich will ja auch nur auf der Standart EU Map erst mal lernen, aber wenn ich abspeichern tu kommt eine Meldung die ch als Bild angehangen habe. Ich bin mittlerweile ratlos ich brauche Hilfe.
bei mir kommt dann die Meldung Error " failed to create the output file - the map IS NOT saved, backups have ben advanced". das kommt als meldung. Ich weis net mehr weiter

Englisch:
Hi, I still have the problem with the save in ETS2 Map editor. I have the days get a statement like I can do something, but without success. Yes I want to learn only on the standard EU Map first time, but if I do save a message comes the ch have appended as an image. I am now at a loss I need help.
for me there is a message error "failed to create the output file - the map IS NOT saved, backups have ben advanced". that comes as a message. I know net on more

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 10037
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

26 Apr 2016 18:31

I think I had similar issues - you have to create base/map folder as far as I remember. It's stated in map editing tutorials for sure.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

User avatar
MandelSoft
Lead Developer
Posts: 3782
Joined: 08 Aug 2013 10:48
Location: Zoetermeer [NL]

26 Apr 2016 19:46

You have not created a "base" folder in your ETS2 installation folder. This is where ETS2 dumps it's sectors after a save. You have to repack the contents from base/map/europe into your own map package. Please make sure it follows the same file structure as the standard map in your package
Your daily dose of wisdom!
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Don't ask us for a release date; we don't know either.

Tobias.gloning
Posts: 3
Joined: 16 Apr 2016 10:47

01 May 2016 18:48

I have created the base folder and therein Map but still this message
I can not even change the storage path

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 10037
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

01 May 2016 20:28

Can we see screenshots of it?
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

Tobias.gloning
Posts: 3
Joined: 16 Apr 2016 10:47

02 May 2016 17:51

ich kann den speicher ort nicht ändern. Das bild ist für den Upload viel zu groß
I can not change the location. The picture is too big for upload

User avatar
LoaderSaints
Moderator
Posts: 1752
Joined: 31 Mar 2014 13:49
Location: LoaderTech HQ, Uusimaa, Finland
Contact:

03 May 2016 07:47

Use other image hosting services (e.g. imgur) and provide us with a link to the image. ;)
ImageImage
ImageImage
ImageImage

Jakov1522
Posts: 134
Joined: 03 Mar 2015 14:11
Location: Somewhere in Continental Croatia

29 May 2016 14:11

do u have ets2 previously installed (and now u have ets2 steam?)?
Developing an addon for ProMods! Find it here: viewtopic.php?f=37&t=28921

Image

Former beta-tester of Project Balkans



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: aurelbdx and 14 guests