Random Loading Screens

For problems that are not caused by ProMods
Locked
AdiTheDuck
Posts: 15
Joined: 15 Jul 2016 18:13

09 Jul 2018 17:38

I get random loading screens every minute and I'm not sure why, the only mod I have is ProMods map.

User avatar
CptCaribbean
Posts: 2364
Joined: 24 Jul 2016 16:32
Location: Sant Andreu, Barcelona
Contact:

09 Jul 2018 17:45

Might be because the game is autosaving.
Junior Beta-Tester since 2.26

Senior Beta-Tester since 2.30

Translator of Spanish, Catalan, Euskera and Galician.

User avatar
Trucker2223
Moderator
Posts: 5000
Joined: 16 Apr 2017 13:17
Donation rank:

09 Jul 2018 18:20

post your gamelog, th autosave function should run in background, but not appearing loading screens.
No. 4 forum spammer

No Support via PM!!

ProMods Senior Beta Tester since 2.30
ProMods Moderator since 1. January 2019

AdiTheDuck
Posts: 15
Joined: 15 Jul 2016 18:13

09 Jul 2018 20:19

This is the gamelog when I tried to play with mods


I've also tried without mods but it's still happening.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9646
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

09 Jul 2018 20:37

I see errors like this.

Code: Select all

00:13:56.557 : <ERROR> [dx9] Present failed. [0x88760874]
00:13:56.570 : <ERROR> [dx9] Present failed. [0x88760874]
00:13:56.583 : <ERROR> [dx9] Present failed. [0x88760874]
00:13:56.595 : <ERROR> [dx9] Present failed. [0x88760874]
00:13:56.605 : <ERROR> [dx9] Present failed. [0x88760874]
00:13:56.614 : <ERROR> [dx9] Present failed. [0x88760874]
00:13:56.614 : [gfx watchdog] Triggered due to 6 consecutive swapbuffers fails.
00:13:56.614 : [gfx watchdog] Forcing graphics reinitialization.
00:13:56.929 : [gfx] Trying to set 1920x1080 60Hz (fullscreen)
Never saw them before - but it looks like your video card is dying or maybe drivers are broken.
Does the screen go black for a moment?
Your video card probably shuts down and restarts, so then the game reloads to generate everything again.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

AdiTheDuck
Posts: 15
Joined: 15 Jul 2016 18:13

09 Jul 2018 20:51

@Vøytek That'll explain a lot. No, it doesn't go black but for the past few months I've been experiencing a lot of stuttering and low fps, I always thought that it's because of my CPU. I'll try to disable my OC and see if that helps. Anyway, thank you for your help!

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9646
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

09 Jul 2018 20:53

Oh, if you overclocked your video card, that may explain it too ;)
It can make your video card unstable and it may restart under a heavy load. I overclocked my video card as well few weeks ago to see the difference and it restarted in some performance heavy areas in PM.

In case of my video card, my whole screen goes black and then I get a message saying that "Display driver had to be restarted blah blah...".
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

AdiTheDuck
Posts: 15
Joined: 15 Jul 2016 18:13

09 Jul 2018 21:10

Yeah I used to get that message too but now I don't know why it won't show up. So looks like the problem was the OC, I disabled it and now it works just fine. Thank you very much!



Locked
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: SaMartok (NL) and 1 guest