Problem z wczytaniem Save'a z MP na SP

Post Reply
fragusiek
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019 16:20

02 Nov 2019 11:56

Witam!

Mam następujący problem z ProMods

Gdy wchodzę na SinglePlayer i chce sobie wczytać save'a z multiplayera (ProMods) aby np. przetepać się do innego miasta i oddać tam ładunek to wyskakuje błąd, że "Wykryto zmiany w grze [...]" a w consoli pojawia mi się taki błąd " <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/model/road/stripes_prefab_eu_land_02a.pmd' "

Przed chwilą nawet pobrałem ProMods'a od nowa i nadal wyskakuje ten błąd, nie wiem z czym to jest związane.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9528
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

02 Nov 2019 14:15

Wydaje mi się, że za każdym razem gdy przełączysz się między SP i MP, pojawi się ten komunikat. Kontynuowanie zleceń z SP w MP i vice versa jest chyba niemożliwe.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

fragusiek
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019 16:20

02 Nov 2019 14:21

Jest możliwe bo znajomy z VS może takie coś zrobić i mu żaden błąd nie wyskakuje

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9528
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

02 Nov 2019 14:24

Z tego co wiem, to rozpoczęcie zlecenia w SP i dokończenie w MP skutkuje ogromnym spóźnieniem. Nie wiem jak w drugą stronę. Może na tym profilu używasz także innych modów, w tym map, które w MP są wyłączone ale w SP włączone i wywołują ten komunikat?
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

fragusiek
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019 16:20

02 Nov 2019 14:24

Używam ProMods + jeden dodatek mapowy, który działa na MP z tym egiptem chyba i dwie firmowe modyfikacje

User avatar
elot360PL
Developer
Posts: 159
Joined: 04 Oct 2014 17:18
Location: Bytom (Poland)

02 Nov 2019 19:58

Generalnie gra dostaje resetu jak używasz zmodowanego profilu z singla na MP, jeśli masz zamiar przenosić się często pomiędzy tymi wersjami to ogranicz się do samego ProModsa, bodajże z nim nie było problemów.
Don't worry boys. Captain the useless developer is here!

Currently working on: NOTHING (As always)

fragusiek
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019 16:20

02 Nov 2019 20:02

Jakiego zmodowanego profilu? Nie rozumiem ciebie, ma profil skopiowany ten co miałem na zwykłym serwerze (SIM 1,SIM2 itd.) Znajomy z VS zrobił dokładnie tak samo jak ja i mu wszystko działa + ma dodane takie same mody jak ja.

fragusiek
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019 16:20

06 Nov 2019 12:03

@ref

fragusiek
Posts: 8
Joined: 04 Oct 2019 16:20

08 Nov 2019 12:35

Można zamknąć temat..

Nie wiem jak ale po dodaniu def z Special Transport (mając owy dodatek problem znikł) ..



Post Reply
  • Information