[FONTOS] Hogyan jelentsünk hibákat?

Hungarian
Locked
User avatar
JohnBart
Posts: 895
Joined: 21 Mar 2015 21:14
Donation rank:
Location: Budapest, Hungary
Contact:

12 Jan 2018 22:09

Bár a ProMods csapata mindent megtesz, hogy minél alaposabban letesztelje a kiadott modokat/addonokat, hibák sajnos minden munkában előfordulnak, ez alól pedig a csapat művei sem kivételek. A brigád éppen ezért örömmel veszi a közösség hibajelzéseit - rengeteget segít viszont nekik az, ha a hibajelentésed minél lényegretörőbb és informatívabb.

Épp ezért, amennyiben valamilyen hibát (azaz "bugot") találtál a ProMods Europe Map-on, vagy a csapat bármelyik addonjában, azt az alább leírt módon jelezd nekik:

FONTOS: Amennyiben a ProMods Europe Map mellett egyéb modokat is használsz, bizonyosodj meg róla, hogy nem azok okozzák-e a problémát! Ennek érdekében ellenőrizd, hogy a bug előjön-e olyan profillal, amely csak a ProMods mapmodot használja. Ha igen, akkor kövesd a lenti lépéseket:
 1. Ellenőrizd, hogy az általad talált bugot nem jelentették-e már korábban! Ehhez ellenőrizd az ismert hibák listáját, amely a csapat modjainak/addonjainak legfrissebb verzióval kapcsolatos leglényegesebb hibákat listázza. Emellett javasolt egy fórumkeresést végezni a problémádról, illetve ellenőrizni a legfrissebb hibajelentéseket is!
 2. Ha nem jelentették az általad talált hibát, akkor indíts neki új témát a fentebb linkelt hibajelentési fórumban. Ügyelj rá, hogy a téma címe pontos és lényegretörő legyen; pl. egy Svédországban talált pályahibának ne adj olyan címet, hogy "Hiba svédben", mert semmit nem árul el a hiba jellegéről. Helyette kövesd a következő formátumot, amennyire a hiba jellege engedi:

  [Mod verziószáma] [Hiba jellege] [Hiba pontos helye]
  • [Mod verziószáma]: Az általad használt mod verziószáma. A csapat alapesetben mindig a legfrissebb változattal kapcsolatos hibajelentéseket várja a hibajelentő fórumon, aminek a verziószámát az oldal tetején jelzik.
  • Hiba jellege: A hiba fajtájának rövid meghatározása (pl. textúrahiba, láthatatlan fal, nem odavaló elem, furcsa AI viselkedés, stb.)
  • Hiba pontos helye: Ez elsősorban a várost, vagy vidék esetén a közeli várost jelenti. Amennyiben van a közelben jellemző pályaelem, írd be azt is, hogy könnyebben be lehessen tájolni a hibát.
  Például, ha a 2.25-ös mapmodban az oddai T-kereszteződésnél egy nem odavaló körforgalmi jelzést látsz, a jelentésed címe ez legyen: [2.25] Roundabout sign at T-junction in Odda.
 3. Az általad indított témában írd le röviden a hibát, és mellékeld hozzá a következő információkat:
  • Minden esetben mellékeld a game.log.txt fájlod tartalmát! A fájl a Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2 mappában található. Másold a tartalmát a vágólapra, majd illeszd be a hozzászólásodba [ code ] tagekben! (A code tag gombja a hozzászólás írásához használt szövegdoboz felett található </> gomb, ami egy nyitó és záró [ code ] taget rak a kurzor helyére. A nyitó és záró kapcsos zárójelek valamint a szöveg között nincs szóköz, azt csak azért tettem be, hogy olvasható maradjon a szöveg.)

   Például, a szerkesztőben így kell beillesztened a game.log.txt tartalmát (leszámítva a tagekben lévő szóközöket):

   [ code ]
   Ez a game.log.txt tartalma.
   Ez is.
   Ez is.
   [ / code ]

   Ami a hozzászólásodban így fog megjelenni:

   Code: Select all

   Ez a game.log.txt tartalma.
   Ez is.
   Ez is.
   
  • Látható hibák esetén linkelj képmentést (a képedet pl. az imgur.com-ra töltheted fel és linkelheted).
  • Adott helyhez köthető hibák esetén (pl. pályahibák, GPS bolondéria, AI problémák, láthatatlan fal, adott helyhez köthető fagyások) mindenképpen adj meg koordinátákat is! Ezek készítésének módja a következő:
   1. Nyisd meg a Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2 (Linux esetén: /home/[felhasználónév]/.local/share/Euro Truck Simulator 2) mappában található config.cfg fájlt!
   2. Írd át a következő sorokban a "0"-t "1"-re:
    • g_developer "0"
    • g_console "0"
   3. Mentsd el a config.cfg fájlt!
   4. Játék közben a hiba közelében nyomd le az F11-et. Ez megnyitja a hibajelentő ablakot.
    Image
   5. Írj be egy rövid összefoglaló szöveget (pl. "Fű a parkolóban"), majd kattints a REPORT gombra!
   6. Lépj ki, majd keresd meg a Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2 (Linux esetén: /home/[felhasználónév]/.local/share/Euro Truck Simulator 2) mappában található bugs.txt fájlt.
   7. A kívánt koordinátának az előzőleg beírt szöveg mellett kell lennie, ahogy a lenti példában is látható:

    Image

    Másold az egész sort a hibajelentésedbe!
  FIGYELEM: Amennyiben több hibát is jelenteni szeretnél, mindegyiknek indíts külön témát a hibajelentő fórumon, kivéve, ha azok hasonlóak, és ugyanazon helyhez kötődnek. Így a csapat könnyebben nyomon tudja követni az ismert hibákat.

  Köszönjük előre is, hogy segítesz a ProMods vezetési élmény javításában! :)
Ex-ProMods tester and ex-Moderator. Translator of the official ETS2 + ATS Hungarian localizations. Ex-Community Beta tester of SCS Software. Retired Admin of RestaCar.hu. Pre-recorded DJ at ETS2 RestaCar Pirate Radio.
Drive safe and be nice! ;)

ImageLocked

Return to “Magyar”

 • Information
 • Who is online

  Users browsing this forum: No registered users and 1 guest