[LEÍRÁS] Betöltési sorrend több mod használata esetén

Post Reply
User avatar
JohnBart
Posts: 313
Joined: 21 Mar 2015 21:14
Donation rank:
Location: Budapest, Hungary

13 Jan 2018 21:13

Amennyiben a Euro Truck Simulator 2-es profiloddal csak a ProMods Europe Map modot használod, a modfájlok Modkezelőben meghatározott betöltési sorrendje nem igazán számít, bár akkor is javasolt a telepítési segédlet 16. pontjában is leírt sorrendet követni:

Image

Sokkal bonyolultabbá válik viszont a helyzet, ha más modokat (pl. egyéb pályamodokat, kamion/pótkocsi modokat, a hivatalos ProMods addonokat, vagy épp AI járműcsomagokat) is használnál a ProMods mapmod mellett. A következőkben a több mod használata esetén javasolt betöltési sorrendben igyekszünk segítséget nyújtani.

1. Betöltési sorrend több mapmod használata esetén

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a ProMods Europe Map mod csak néhány más mapmoddal használható együtt gond nélkül ugyanazon játékosprofillal (ilyen pl. a RusMap, melynek készítőjével e sorok írásakor szorosan együttműködik a csapat). A támogatott és nem támogatott mapmodok listáját, és azok javasolt betöltési sorrendjét a Load Order of Recommended Compatible Maps témában találhatjátok meg. A topik a támogatott mapmodok mellett azok betöltési sorrendjét is listázza az első hozzászólásban, a ProMods fejlesztői pedig rendszeresen frissítik is, ellenőrizzétek hát ezt az oldalt először, ha kérdésetek adódna a témában.

A nem támogatott, fagyást okozó, vagy épp a ProMods mellett hibásan működő modokról továbbá ebben és ebben a témában kaphattok bővebb infókat.

2. Betöltési sorrend a ProMods Trailer and Company Pack és a ProMods Cabin Accessories Pack használata esetén

Amennyiben a ProMods mapmod mellett a csapat addonjait (Trailer and Company Pack, avagy TCP és Cabin Accessories Pack, avagy CAP) is használni szeretnéd, ellenőrizd a rendszeresen frissített Load Order of Recommended Compatible Maps témát a betöltési sorrendért. Általánosságban véve viszont elmondható, hogy a Modkezelő menü Aktiv Modok ablakában a TCP-nek az összes pályamod felett kell lennie, míg a CA-nak a TCP felett (így azokat tölti be legutoljára a játék).

3. Betöltési sorrend a JazzyCat AI + pótkocsi modok esetén

Hasonlóan a ProMods TCP-hez és CA-hoz, JazzyCat AI és pótkocsi modjai az összes térképmod fölött kell, hogy legyenek az Aktív Modok ablakban.

4. Betöltési sorrend más textúra és gameplay modok esetén

Itt a helyzet már sajnos trükkösebb, és általános tanácsokat sem nagyon tudunk adni, modonként változó ugyanis, hogy mennyire kompatibilis egy adott mod a ProMods Europe Map-pal. A ProMods fejlesztői által ismert támogatott, kisebb hibákkal működő, és nem támogatott modok listáját ebben és ebben a topikban találhatod meg. Ha az általad a ProMods mellett használni kívánt modot nem listázzák ezek a témák, keress utána a modnak a fórumon, ha pedig nem találtál róla infókat, kérdezz rá a segítségkérő témában a fórumszabályok betartásával!
Junior ProMods tester. Translator of the official ETS2 + ATS Hungarian localizations. Ex-Beta tester of SCS Software. Retired Admin of RestaCar.hu. Pre-recorded DJ at ETS2 RestaCar Pirate Radio.Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest