[LEÍRÁS] ProMods Europe / ProMods Canada: Betöltési sorrend több mod használata esetén

Hungarian
Post Reply
User avatar
JohnBart
Posts: 895
Joined: 21 Mar 2015 21:14
Donation rank:
Location: Budapest, Hungary
Contact:

13 Jan 2018 21:13

Ebben a témában röviden összegezzük, hogy mire kell ügyelnetek, ha több modot is használtok a ProMods mapmodjaink mellett.

Általános tippek

Amennyiben a ProMods-os profiloddal csak a ProMods Europe/Canada Map modot használod, a modfájlok Modkezelőben meghatározott betöltési sorrendje nem igazán számít, bár akkor is javasolt a telepítési segédlet 16. pontjában is leírt sorrendet követni:

Image

Sokkal bonyolultabbá válik viszont a helyzet, ha más modokat (pl. egyéb pályamodokat, kamion/pótkocsi modokat, a hivatalos ProMods addonokat, vagy épp AI járműcsomagokat) is használnál a ProMods mapmod mellett. A következőkben a több mod használata esetén javasolt betöltési sorrendben igyekszünk segítséget nyújtani.

Betöltési sorrend AI, rakomány/pótkocsi, kamion, hang vagy grafikai modok esetén

Ha a mapmod(ok) mellett egyéb modokat (pl. kamion, AI, pótkocsi, hang, vagy grafikai) modokat is használsz, akkor azoknak a következő sorrendben kell megjelenniük a Modkezelőben az Aktív Modok ablakban:

Image

ProMods Europe - Betöltési sorrend több mapmod használata esetén

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a ProMods Europe Map mod csak néhány más mapmoddal használható együtt gond nélkül ugyanazon játékosprofillal (ilyen pl. a RusMap, melynek készítőjével e sorok írásakor szorosan együttműködik a csapat). A támogatott és nem támogatott mapmodok listáját, és azok javasolt betöltési sorrendjét a Load Order of Recommended Compatible Maps témában találhatjátok meg. A topik a támogatott mapmodok mellett azok betöltési sorrendjét is listázza az első hozzászólásban, a ProMods fejlesztői pedig rendszeresen frissítik is, ellenőrizzétek hát ezt az oldalt először, ha kérdésetek adódna a témában!

A nem támogatott, fagyást okozó, vagy épp a ProMods Europe mellett hibásan működő modokról továbbá ebben és ebben a témában kaphattok bővebb infókat.

ProMods Europe - Betöltési sorrend a ProMods Trailer and Company Pack, a Middle-East Pack és a ProMods Cabin Accessories Pack használata esetén

Amennyiben a ProMods Europe mapmod mellett a csapat addonjait (Trailer and Company Pack, avagy TCP, Cabin Accessories Pack, avagy CAP, és Middle-East Addon, avagy ME) is használni szeretnéd, ellenőrizd a rendszeresen frissített Load Order of Recommended Compatible Maps témát a betöltési sorrendért. Általánosságban véve viszont elmondható, hogy a Modkezelő menü Aktív Modok ablakában :
- A Middle-East Addonnak az alap ProMods fájlok felett kell lennie (különben a kompútvonalak nem megfelelően jelennek meg)
- A TCP-nek a Middle-East Addon felett,
- A CA-nak pedig a TCP felett (így az összes hivatalos addon közül a CA-t tölti be legutoljára a játék).

Azaz, a ProMods modok vizuális sorrendje a Modkezelő Aktív Modok ablakában így kell, hogy kinézzen:

[Cabin Accessories Mod]
[Trailer and Company Pack modfájlok]
[Middle East Addon modfájlok]
[ProMods modfájlok]

Ebben a sorrendben (mivel a Modkezelő az Aktív Modok listájában alulról felfelé tölti be a modokat) az alap ProMods fájlokat tölti be először a játék, és a Cabin Accessories addont utoljára.

ProMods Europe - Betöltési sorrend más textúra és gameplay modok esetén

Itt a helyzet már sajnos trükkösebb, és általános tanácsokat sem nagyon tudunk adni, modonként változó ugyanis, hogy mennyire kompatibilis egy adott mod a ProMods Europe Map-pal. A ProMods fejlesztői által ismert támogatott, kisebb hibákkal működő, és nem támogatott modok listáját ebben és ebben a topikban találhatod meg. Ha az általad a ProMods mellett használni kívánt modot nem listázzák ezek a témák, keress utána a modnak a fórumon, ha pedig nem találtál róla infókat, kérdezz rá a segítségkérő témában a fórumszabályok betartásával!

ProMods Canada - Betöltési sorrend több mod használata esetén

A ProMods Canada kompatibilitására általánosan ugyanazon szabályok érvényesek, mint a ProMods Europe Mapre: egyes létező ATS-es mapmodokkal (pl. C2C vagy Reforma) használható a csomag, míg másokkal (pl. CanaDream) nem teljesen (legalábbis trükközés nélkül nem). A támogatott modok listájával és a betöltési sorrenddel kapcsolatban lásd ezt a témát!
Ex-ProMods tester and ex-Moderator. Translator of the official ETS2 + ATS Hungarian localizations. Ex-Community Beta tester of SCS Software. Retired Admin of RestaCar.hu. Pre-recorded DJ at ETS2 RestaCar Pirate Radio.
Drive safe and be nice! ;)

ImagePost Reply

Return to “Magyar”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests