Fejlesztési hírek, információk

User avatar
TheNuvolari
Posts: 337
Joined: 14 Apr 2017 09:02
Location: Bács-Kiskun

12 Apr 2019 16:05

:o Elképesztő! Már tudom hol lesz a következő garázsom! A vanilla területeken nem szeretem a garázsokat (kivéve Budapesten, ott van a székhelyem :D). Olyan nagy örömmel tölt el, hogy végre Debrecen is nagyon hasonlít a valódi alakjához! Az egyetlen dolog, ami kicsit nyomja a szívem, hogy el kell búcsúznom ~30fps-től.

User avatar
Maxest
Posts: 327
Joined: 15 Jan 2018 09:18

13 Apr 2019 18:41

Remélem, nem dühös rám, hogy eltávolítsák és kicseréljék a garázst Budapesten és még nagyobb teljesítménykövetelményekre.
P.S. Google translate. :P
Currently working on Budapest

User avatar
TheNuvolari
Posts: 337
Joined: 14 Apr 2017 09:02
Location: Bács-Kiskun

13 Apr 2019 19:11

Én ugyan nem, ezer örömmel fogom használni a módját, mivel nagyot dob a hangulaton!

Of course I'm not angry, I'll gladly use your mod because it will improve the immersion by a lot! :D

User avatar
JohnBart
Posts: 315
Joined: 21 Mar 2015 21:14
Donation rank:
Location: Budapest, Hungary

04 May 2019 22:55

Ugyan már elég rég kirakták a ProMods blogjára a 2.40-es update-ről és a ProMods USA projektről szóló híreket, gondoltam átfordítom ide a magyar topikba is azokat a cikkeket, hogy legyen egy kis olvasnivalója a magyar ajkú közösségnek is... ;)

--------------

ProMods ATS - Új világ vár Rátok!

Anno hat éve a ProMods első változata egy északi bővítménynek indult: még a Scandinavia DLC bejelentése előtt le akartuk modellezni Észak-Európát az akkor létező ETS2 térképen. Épp ezért furcsa, de egyben izgalmas is számunkra, hogy a következő nagy projektünk is úgy tűnik, hasonló fejlődési utat jár majd be - érkezik ugyanis a

PROMODS ATS – CANADA

névre hallgató mapmodunk.

Image

Április elsején közzétettünk már egy videót (lásd lent), amiben belebegtettük ezt az új bővítményt, akkor viszont a közösségből sokan (jogosan) azt hitték, hogy áprilisi tréfáról van szó. Hadd oszlassuk el a kételyeket: a projekt valós, a ProMods stáb így elkötelezett, hogy az American Truck Simulatorbe elhozza Nektek Kanadát!Ehhez már minden technikai feltétel adott: a hivatalos Washington DLC érkezésével közvetlenül össze tudjuk majd kapcsolni a területünket a játék hivatalos USA-jával, és esélyesen jóval azelőtt hozhatjuk el nektek Észak-Amerika északi területeit, hogy azt az SCS Software hivatalosan is elkészítené. A ProMods ATS - Canada projekt az első változatában Brit-Kolumbiát hozza majd el nektek, többek között Vancouver, Kamloops és Kelowna városaival - a lenti térképen összegeztük az első kiadás tervezett úthálózatát. Hosszútávú célunk, hogy létrehozzuk Kanada hatalmas, ámde gyönyörű tájainak digitális mását - ez viszont tényleg egy nagyon hosszú folyamat lesz!

Image

Elakadt a lélegzeted, és érdekel a ProMods Kanadája? Akkor nosza, szeretettel várunk a projekt hivatalos fejlesztési fórumán, ahol rendszeresen közzétesszük majd a megosztásra alkalmasnak ítélt képmentéseinket. De ne feledjétek: ahogy az európai projektünknél, úgy a ProMods ATS-nél is fejlesztési képeket osztunk meg, az ott látottak így a megjelenésig erősen változhatnak majd! Illetve fontos tisztázni azt is, hogy bár a projekten már jó pár hónapja dolgozunk, fix megjelenési dátumunk még nincs - a Europe Maphez hasonlóan az első változatot akkor adjuk ki, ha szerintünk készen áll a kiadásra. ;)

További képeket itt találhattok!
Junior ProMods tester. Translator of the official ETS2 + ATS Hungarian localizations. Ex-Beta tester of SCS Software. Retired Admin of RestaCar.hu. Pre-recorded DJ at ETS2 RestaCar Pirate Radio.

User avatar
JohnBart
Posts: 315
Joined: 21 Mar 2015 21:14
Donation rank:
Location: Budapest, Hungary

04 May 2019 23:18

ProMods 2.40 - Baltikumi és egyéb jóságok!

Hosszú és göröngyös út vezetett idáig (itt pedig elnézést kérek az Idáktól!), de végre elérkezett az idő, és megjelent a ProMods mapmodnak az ETS2 1.34-es változatával kompatibilis verziója. Mint azt már korábban belebegtettük, az új verzió fő újításai a Baltikum DLC területének beolvasztása (és ezzel együtt a ProMods baltikumi területének lecserélése), illetve az SCS hivatalos Észak-Németország újjáépítésének az átvétele lett. Ennek megfelelően a 2.40-es változat már a Beyond the Baltic Sea DLC meglétét is igényli. A kedvcsináló videónkat lent láthatjátok, készítsétek a popcornt!Image

Az új verzió azonban Németországon és a Baltikumon kívül is bőven tartalmaz örömteli újításokat. Közel 30 feljavított és új város került bele a csomagba, fejlesztőink többek között Csehországban, Finnországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Görögországban, Lettországban, Észak-Macedóniában, Lengyelországban, Oroszországban, Szerbiában, Szlovákiában és Svédországban ügyködtek. Patrióta szívünk azonban szintén nagyot dobbanhat, a Hungary Rebuild projekt rezidens mappere, PapierSUHD ugyanis alaposan ráncfelvarrta Hajdú-Bihar megyét és északkelet-Magyarországot: Debrecen teljesen újraépült, új településként megkaptuk Vásárosnaményt, scenery cityként (azaz célállomással nem rendelkező városként) Püspökladányt, továbbá jelentősen megszépült a 42-es és 47-es főútvonalak egy jó része is.

Image

Image

Technikai téren szintén nem pihentünk: a mod fájlméretének csökkentése és struktúrájának átláthatósága végett alapos takarítást végeztünk, így eltávolítottunk a csomagból pár régi prefabot és modellt, amit már nem használtunk sehol. Ez persze okozhat problémákat akkor, ha egyéb addonokat is használtok a ProMods mellett: az érintett addonokat valószínűleg frissíteniük kell majd a készítőiknek.

ÉS A JÓ HÍREK VÉGÉRE MÉG EGY FONTOS INFÓ:

Az SCS Software már régóta pedzegeti a közelgő 1.35-ös javításának a kiadását, felmerülhet hát a kérdés, hogy a ProMods miként viszonyul majd a közelgő frissítéshez. Először is, tisztázzuk: a ProMods 2.40-es verziója hivatalosan az ETS2 1.34-es verziójával kompatibilis, az 1.35-ös verzióval pedig esélyesen NEM lesz majd kompatibilis. Ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy a közelgő 1.35-ös peccs ellenére is muszáj kiadnunk az új verziót, három okból is:

- Először is, a Beyond the Baltic Sea DLC támogatása végett. Az új DLC támogatásával ugyanis rengeteg új assetet kapunk, amit a fejlesztőink a pálya egyéb részein is fel tudnak használni.
- Másodszor, mert már elég régóta dolgoztunk ezen a builden.
- Harmadrészt, mert a hivatalos ETS2 1.35-ös frissítés kiadása akár egy hónapba is beletelhet még.

Mint mindig, a jövőben az ETS2 1.35-ös verziójával kompatibilis ProMods build ingyenes és fizetős prémium linken is letölthető lesz. Ami pedig a megjelenését illeti: becsléseink szerint az 1.35-ös játékverzióval kompatibilis modverzió minimum hat héttel az 1.35-ös javítás kiadása után lesz várható, de az 1.35-ös build minden újítása esélyesen még később kerülhet majd csak be a modunkba. Ha ezt nem tudod kivárni, akkor a szokott módon a Steamen bármikor visszaállhatsz majd az előző játékverzióra: ehhez a Könyvtárban jobb-klikkelj majd az ETS2-n, válaszd ki a Tulajdonságok opciót, majd a Béták fülön válaszd ki a “temporary_1_34 – 1.34.x for incompatible mods” ágat a játék 1.34-es változatának visszaállításához, amíg ki nem adjuk az új verziót.

Mint mindig, támogatásotokat most is nagyon köszönjük! :)
Junior ProMods tester. Translator of the official ETS2 + ATS Hungarian localizations. Ex-Beta tester of SCS Software. Retired Admin of RestaCar.hu. Pre-recorded DJ at ETS2 RestaCar Pirate Radio.

User avatar
JohnBart
Posts: 315
Joined: 21 Mar 2015 21:14
Donation rank:
Location: Budapest, Hungary

05 Jul 2019 15:14

Ha már van róla hír a blogon, emlékezzünk meg róla itt is. ;)

Elkészültek a kompatibilitási frissítések az ETS2 1.35-ös változatához

Közel egy hónapja már, hogy az SCS Software kiadta az új, 1.35-ös frissítést a Euro Truck Simulator 2-höz. Figyelembe véve viszont, hogy a ProMods végső tesztelési fázisai jellemzően 2-3 hetet vesznek igénybe, mégis elmondhatjuk, hogy sikerült rekordidő hozzáigazítanunk a modjainkat az új verzióhoz.

Ez pedig nem volt egyszerű feladat: rengeteg munkát igényelt, és gyakorlatilag minden erőforrásunkat lefoglalta. A frissítés újításai ugyanis rengeteg elemre kihatottak: a DirectX 11 támogatás okán rengeteg modellt kellett frissítenünk, a hangos navi miatt pedig számtalan útelem igényelt plusz munkát. Emellett az SCS hivatalos németországi újjáépítésének új szakaszát is be akartuk olvasztani az új modváltozatba, miután viszont ez olyan területeket is érintett, amiket már korábban újraépítettünk a ProModsban, így ezúttal is oda kellett figyelnünk, hogy mind az SCS, mind a ProMods legjobb területeit olvasszuk egybe.

Úgy gondoljuk, hogy ezt sikeresen el is értük: Nürnberg esetén például meghagytuk a város ProMods-os változatát, a környékén lévő autópálya-hálózat azonban már az SCS ráncfelvarrási törekvéseit dicséri. Viszont nem pusztán felújított SCS-es területeket olvasztottunk bele a pályába: a frissített asseteket ProMods-os területeken is felhasználtuk, például Ukrajnát is kicsinosítottuk így egy kicsit. Ezzel persze még nincs vége az ottani munkálatoknak... ;)

Image

Mint azt fentebb írtuk, eléggé meggyűlt a bajunk a hangos navival: számtalan prefabunkat kellett frissíteni hozzá, hogy megfelelő információkat továbbítson a GPS a játékosnak. Sajnos viszont nem sikerült minden ezzel kapcsolatos hibát megoldanunk, legalábbis egyelőre, így fontos, hogy ne kövessétek vakon a GPS utasításait... ;)

És hogy hogyan tovább ezután? Nos, ismét teljes gőzzel a ProMods 2.50-re, és persze a ProMods Canada projektre fókuszálhatunk.

Fontos: A ProMods Europe Map mellett a DX11 támogatás okán frissült a Trailer and Company Pack és a Cabin Accessories Pack csomagunk is. Ezen addonjaink új verziói már szintén letölthetőek.
Junior ProMods tester. Translator of the official ETS2 + ATS Hungarian localizations. Ex-Beta tester of SCS Software. Retired Admin of RestaCar.hu. Pre-recorded DJ at ETS2 RestaCar Pirate Radio.

User avatar
TheNuvolari
Posts: 337
Joined: 14 Apr 2017 09:02
Location: Bács-Kiskun

05 Jul 2019 15:41

Nagyon szuper, köszönöm a fordítást! :D

Mielőtt nem olvastam a blogot, azt hittem nem olvasztották be az új Németországi területeket. Még a kompatibilitási oldalon sem írtak róla! :?

User avatar
JohnBart
Posts: 315
Joined: 21 Mar 2015 21:14
Donation rank:
Location: Budapest, Hungary

08 Jul 2019 14:11

Szerintem ez főleg azért lehet, mert a beolvasztás nem fejeződött be teljesen, vannak még területek, amiken dolgozni akarnak majd 2.50-re. A Lipcse és Drezda közti A14-es szakasz pl. teljesen eltűnt a ProModsból emiatt, a domborzat ugyanis annyira megváltozott a környéken, hogy komoly munka nélkül nem tudták volna újraalkotni, az még legalább plusz egy hónapnyi melót igényelt volna a csapattól.
Junior ProMods tester. Translator of the official ETS2 + ATS Hungarian localizations. Ex-Beta tester of SCS Software. Retired Admin of RestaCar.hu. Pre-recorded DJ at ETS2 RestaCar Pirate Radio.Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest