Beyond the Baltic Sea DLC and ProMods

Ask questions about the mod here. If useful they will be added to the Q&A / Development updates.
Forum rules
Please do not post any crashes, malfunctions or other issues with the mod in this forum. If you have any issues with the mod, please post them here. This forum is only for questions/feedback towards the team, not for solving crashes.
flrn
Posts: 5
Joined: 24 Feb 2018 17:54

27 Sep 2018 11:27

I'm not sure if someone already asked this. If I buy the DLC right away and want to use ProMods, I need to wait for a new version of PM with all the links between the new contries and cities and the old map?
I kinda know its a dumb question, but I'm not using PM for such a long time, even tho I know it for more time now.

User avatar
CptCaribbean
Posts: 2376
Joined: 24 Jul 2016 16:32
Location: Sant Andreu, Barcelona
Contact:

27 Sep 2018 11:35

You will have to wait for ProMods to merge the BBS DLC's area with their work in a new version.
Junior Beta-Tester since 2.26

Senior Beta-Tester since 2.30

Translator of Spanish, Catalan, Euskera and Galician.

CAPLV
Posts: 972
Joined: 11 Apr 2016 13:30
Donation rank:
Location: Jelgava

27 Sep 2018 12:02

as with any DLC.. there will be version compatible w/dlc, but overwriting.. then version w/probably DLC content... then... next version w/rebuild etc...
Image
// ETS2 v.1.36+Promods 2.43+Roextended 2.4(P)+RSK Turkey 1.9.5+RusMap 2.0+Southern Region 7.9+TGS 1.36 //

ljungstrom89
Posts: 6
Joined: 06 Apr 2016 15:40
Donation rank:

27 Sep 2018 15:22

Is it possible to inactivate a DLC in ETS2? Let's say you have one ProMods profile and one vanilla profile to try Baltic Sea on.

User avatar
Noah_Lukas
Developer
Posts: 2667
Joined: 02 Aug 2015 11:46
Location: Karlsruhe, Baden-Württemberg, Germany
Contact:

27 Sep 2018 15:25

No this isn't possible you can only remove the hook in your steam profile, than the dlc will be removed from the game (completely).
Developer for Germany and France
Regional Coordinator for the Central Region

zyprexia
Posts: 107
Joined: 12 Dec 2014 16:14

27 Sep 2018 15:31

Yes, you can uninstall a DLC in Steam. Go to the ETS2 steam page. Below the Achievements section, there is a DLC section.

That section contains a table with all available DLCs and the 2nd column shows whether the DLC is installed or not.
If the DLC is installed, remove the checkbox next to the 'Installed' text and the DLC will be removed immediately..

I've made a short screencast:
System: Intel i7-6700K @ 4800Mhz, 48GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, RTX2060, HP LP2475w monitor (1920x1200)
Devices: Logitech G27, SKRS Shifter, CH Products Throttle Quadrant, Trustmaster Hotas Joystick, TrackIR
Storage: 2 x SM961 - 250GB (raid 0), Samsung 850 pro 1TB disk, Samsung 850 EVO 2TB disk.

CAPLV
Posts: 972
Joined: 11 Apr 2016 13:30
Donation rank:
Location: Jelgava

27 Sep 2018 15:33

ljungstrom89 - just play vanilla w/new DLC.. and wait for compatibility promods update..

of course you can inactivate dlc in steam.. but its for all game not profile.
Image
// ETS2 v.1.36+Promods 2.43+Roextended 2.4(P)+RSK Turkey 1.9.5+RusMap 2.0+Southern Region 7.9+TGS 1.36 //

ljungstrom89
Posts: 6
Joined: 06 Apr 2016 15:40
Donation rank:

27 Sep 2018 15:34

Thanks, that wasn't too difficult.

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9666
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

28 Sep 2018 12:02

Also, if you want to launch the game without a DLC, you can use these commands in Launch Options on Steam:
(you don't need to uninstall them then)

Going East
-no_dlc eut2_east

Scandinavia
-no_dlc eut2_north

Vive la France
-no_dlc eut2_fr

Italia
-no_dlc eut2_it
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

flrn
Posts: 5
Joined: 24 Feb 2018 17:54

28 Sep 2018 12:49

I bought the Krone DLC and downgraded the version of the game to 1.31 to play PM, and every time when i enter the game it tells me that the DLC is incompatible with the version and if i wanna continue playing without the DLC or exit the game, so you can play with all your DLC's installed. Thanks for your responses.



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: zablau 352 and 7 guests