Need little help

Ask questions about the mod here. If useful they will be added to the Q&A / Development updates.
Forum rules
Please do not post any crashes, malfunctions or other issues with the mod in this forum. If you have any issues with the mod, please post them here. This forum is only for questions/feedback towards the team, not for solving crashes.
User avatar
Reptile_BiH
Posts: 33
Joined: 06 Aug 2013 12:26

19 Aug 2013 14:40

ScuL wrote:Hm I don't know but the last message before the crash refers to a DAF XF truck..
00:04:44.148 : <ERROR> [resource_task] Can not allocate temporary buffer for '/vehicle/truck/daf_xf/color.dds'.
No other mods or any thing. Just map mod from ProMods, 1,01 version.

And this is the other log, after this first log i post. New profile new game, start in Kristiansand, and tok the job from Kristiansand to Oslo.
And this is last messages from the log before game crash: and this time i drive Volvo.

00:17:17.870 : <ERROR> Maximal water level count exceeded!
00:17:17.989 : <ERROR> Maximal water level count exceeded!
00:17:18.730 : <WARNING> Model in old format detected '/model/railing/bridge/road_1_1_one.pmg', please upgrade format to improve load performance!
00:17:31.332 : <WARNING> Model in old format detected '/model/warehouse/warehouse_03a.pmg', please upgrade format to improve load performance!
00:17:33.070 : <ERROR> Maximal water level count exceeded!
00:17:36.098 : <WARNING> Model in old format detected '/model/warehouse/warehouse_01.pmg', please upgrade format to improve load performance!
00:17:36.398 : <WARNING> Model in old format detected '/model/warehouse/warehouse_03.pmg', please upgrade format to improve load performance!
00:17:36.698 : <WARNING> Model in old format detected '/model/sign/navigation/no_hw_left.pmg', please upgrade format to improve load performance!
00:17:37.282 : <WARNING> Model in old format detected '/model/norway/oslo/tunel/lights.pmg', please upgrade format to improve load performance!
00:17:38.753 : <ERROR> [dx9] Failed to allocate vertex buffer of 4194304 bytes (pool: default). [0x8007000e]
00:17:38.754 : <ERROR> .\dx9_buffer.cpp(117): [email protected]@[email protected]@[email protected][email protected]@[email protected]: Failed to allocate vertex buffer

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 8133
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

19 Aug 2013 14:43

I'll work on re-exporting some of the tunnel models for Oslo see if that makes a difference but in principle it shouldn't

Most of the "model in old format detected" warnings should be completely harmless
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

User avatar
Reptile_BiH
Posts: 33
Joined: 06 Aug 2013 12:26

19 Aug 2013 14:53

ScuL wrote:I'll work on re-exporting some of the tunnel models for Oslo see if that makes a difference but in principle it shouldn't

Most of the "model in old format detected" warnings should be completely harmless
Okei, so like i say game crash everytime i comin to Oslo, if i drive from Bergen, if i take a ferry from some other City, and when i drive from ferry game crash in the road in Oslo. But is not big deal, when i got my cd from Norway i wil reinstall the game. Or now i wil not take any jobs to Oslo.

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 8133
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

19 Aug 2013 14:56

The strangest thing is that a lot of other people play our mod and most people have no problems with Oslo at all.
I think it may be some kind of 3d model, texture or something that is "out of bounds" and only causes a crash in very specific conditions (video memory, video quality setting, DirectX or driver version etc)
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

User avatar
Reptile_BiH
Posts: 33
Joined: 06 Aug 2013 12:26

19 Aug 2013 15:32

ScuL wrote:The strangest thing is that a lot of other people play our mod and most people have no problems with Oslo at all.
I think it may be some kind of 3d model, texture or something that is "out of bounds" and only causes a crash in very specific conditions (video memory, video quality setting, DirectX or driver version etc)
I have AMD Athlon II X4 640
4,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz
AMD Radeon HD 6670

And i have on pc i think DirectX 11. But is not big deal, is just i have liv in Oslo for 12 years before i moved to Sweden, but i can play without Oslo until i fix problem. I think thats some problem on my PC or somthing, couse is not map bug, like you say many other members play without problem. But is it what is it:) Thx again m8:)
appreciate that you try to help me:)

ozmosis
Posts: 9
Joined: 16 Aug 2013 06:22

24 Aug 2013 15:04

What is your OS?

I'm having graphics problems with installation on other PC. Win XP x 64. Otherwise, everything the same. Even the same download that was cannibalized. Not with Oslo but the map in general.



Post Reply
  • Information