SCS Blog

You can talk about anything here (but respect the rules)
Asaaj6
Posts: 13
Joined: 17 May 2017 08:31

13 Apr 2018 22:07

New entry in SCS Blog!

http://blog.scssoft.com/2018/04/america ... e-131.html

"Of course, this will also apply to the mod creators going forward. Historically, we have used a concept of "stamps" with pre-designed patterns to conserve memory and disk space, but we are abandoning this approach, and letting the map designers just "paint" surface properties with a "brush." This will bring more freedom and flexibility to map design; it should make the work more effective when a map designer is in need of a particular terrain feature. For the time being though, it means that map mods will have to be re-touched and re-saved with the new system, so things will need to settle down until everybody catches up"

Does it means ProMods must be redone entirely with the new technic?????

User avatar
Callipso
Posts: 750
Joined: 12 Feb 2016 23:40
Donation rank:
Location: Flagstaff, Arizona

13 Apr 2018 22:51

This is a blog post for ATS, so I don't think this will be applied immediately to ETS2.

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 7861
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

13 Apr 2018 22:57

We will have to convert a few things yes but no way will we brush the entire map, it would take years :)
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

User avatar
Peterson
Posts: 757
Joined: 07 Jul 2014 18:45
Location: Bratislava/Zvolen

14 Apr 2018 08:04

Does that mean that you can take a road (whichever you want) and repaint the terrain it comes with? Just like so? You won't have to make the same road prefab 20 times just so the surrounding terrain matches the environment?
Peterson logistics - We think, you pay, it's that simple.

ImageImage
Image
My WoT profile.

User avatar
Qixiwi
Posts: 133
Joined: 02 Jun 2017 16:39
Donation rank:
Location: Somewhere in Czechia

14 Apr 2018 08:31

Peterson wrote:
14 Apr 2018 08:04
Does that mean that you can take a road (whichever you want) and repaint the terrain it comes with? Just like so? You won't have to make the same road prefab 20 times just so the surrounding terrain matches the environment?
Look at the base map parts of France or Italy. It's a great example of this.
I like trucking, I like Europe, so that's why I love ProMods!

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9526
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

14 Apr 2018 12:09

It means we can now brush prefabs' terrain, which wasn't possible before. And this tool is much more flexible. You have to use the editor to understand the difference ;)
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

User avatar
Peterson
Posts: 757
Joined: 07 Jul 2014 18:45
Location: Bratislava/Zvolen

14 Apr 2018 13:02

So it's exactly what I said. Good.
Peterson logistics - We think, you pay, it's that simple.

ImageImage
Image
My WoT profile.

User avatar
martinusK
Developer
Posts: 1568
Joined: 16 Aug 2014 07:46
Location: Tallinn, Eesti Vabariik

14 Apr 2018 23:24

Wait, prefab brushing? This week keeps getting better and better.
Image Estonia's premier ProMods developer
On other days i resort to being ambitious yet inept

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9526
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

14 Apr 2018 23:31

Peterson wrote:
14 Apr 2018 08:04
You won't have to make the same road prefab 20 times just so the surrounding terrain matches the environment?
I'm not sure if I understand this question correctly and if you understand how it works.

A prefab has any terrain texture you want (just like roads). But you can't brush it currently - you can't add fields for example. There are solutions for that of course but that was still a limitation.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

Asaaj6
Posts: 13
Joined: 17 May 2017 08:31

15 Apr 2018 09:21

I just would like to know if Promods will remain compatible after this update, since the text says: map mods using the old method will have to be changed to the new method and resaved...

So does it means ProMods will have to be redone to be compatible? Or is just a doubt coming from my ignorance? Thanks in advance.



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests