help with fps

You can talk about anything here (but respect the rules)
Post Reply
tonytrainsfree
Posts: 21
Joined: 14 Apr 2014 15:05

17 Apr 2014 17:56

hi all I am new to the trucking the only thing I need help is that I can not get the fps up past 10 it go pass it on the start screen but when I go on to play it go down to 6 fps or 8 fps do any one know why this is happing.

thanks tonytrainsfree

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 8068
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

17 Apr 2014 18:02

what graphics settings have you set up? sounds like your computer is a tad slow
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

tonytrainsfree
Posts: 21
Joined: 14 Apr 2014 15:05

17 Apr 2014 18:17

hi they are all on low and now getting 12 fps but it stopping and starting
hope this helps tonytrainsfree

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 8068
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

17 Apr 2014 18:34

what's your computer spec?
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

tonytrainsfree
Posts: 21
Joined: 14 Apr 2014 15:05

17 Apr 2014 18:42

Intel Pentium cpu [email protected]
6.00gb installed memory

User avatar
Nico
Founder
Posts: 3490
Joined: 01 Aug 2013 09:40
Location: Nijmegen, Gelderland

17 Apr 2014 19:18

And graphics?

The CPU seems to be pretty weak.
Am I developing at the moment?
Image
STDS, ETS2, ATS Beta Tester
Main Developer of ProMods and Moderator.

tonytrainsfree
Posts: 21
Joined: 14 Apr 2014 15:05

17 Apr 2014 19:26

Intel HD family

User avatar
cashtime2013
Developer
Posts: 1237
Joined: 08 Aug 2013 08:01
Donation rank:
Location: Essex coast, England

17 Apr 2014 19:32

Oh dear, sounds just like my system was :cry: . I've got a quad-core with 8gb RAM, but I only had a budget (£30) graphics card. I invested in a new card costing around £90, and wow what a diference :o . Now I've got most settings at max, and the slowest FPS is around 25.
So my advice would be to upgrade your graphics card. Expensive yes, but well worth the money. OK, you've not got the most powerful CPU, but you should still see an improvement in game play. And if life treats you well, maybe one day you could get yourself a new PC :D
British Isles Developer

Windows 10 64-bit, 16GB RAM, Intel i5 quad-core CPU, AMD Radeon HD 7790, ASUS VZ249HE 24" monitor, 750watt PSU, ETS2 & ATS 64bit

Almighty
Posts: 1258
Joined: 25 Aug 2013 11:59
Donation rank:
Location: Wijhe

17 Apr 2014 19:34

That graphics controller isn't capable to run ETS2, you'll need a dedicated graphiccard to run it. See for more information: http://www.eurotrucksimulator2.com/about.php. I'll go for a GTX650 from Nvidia, it's around $100,=.
Happy trucking!

tonytrainsfree
Posts: 21
Joined: 14 Apr 2014 15:05

17 Apr 2014 19:45

ok thanks for the help



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: PerrydPelle and 5 guests