[TUTORIAL] A tutorial creating map (1.8.2)

Modding school: Learn it from the masters
Post Reply
lexxious
Posts: 5
Joined: 25 Dec 2013 14:04

04 Jun 2014 14:53

yes i mean console haha no i was just quoting tekst from topic starter but i already find out myself
lucky i have free this week so i can focus on the mapping just did some basic things on new map

Starfruit 017
Posts: 666
Joined: 26 Mar 2014 21:22
Location: Blank

09 Jun 2014 19:53

Could you also let me know how you add truck dealers, recruitment agencys?

Thanks in advance :)
Join my forum : My Forum!

View my Projects: My Map Work

User avatar
LoaderSaints
Moderator
Posts: 1752
Joined: 31 Mar 2014 13:49
Location: LoaderTech HQ, Uusimaa, Finland
Contact:

13 Jun 2014 14:05

So every time you edit the map you have to make a new scs file out of it?
ImageImage
ImageImage
ImageImage

User avatar
MandelSoft
Lead Developer
Posts: 3771
Joined: 08 Aug 2013 10:48
Location: Zoetermeer [NL]

13 Jun 2014 14:09

Pretty much. You have to copy the edited sectors into an SCS file.
Your daily dose of wisdom!
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Don't ask us for a release date; we don't know either.

User avatar
LoaderSaints
Moderator
Posts: 1752
Joined: 31 Mar 2014 13:49
Location: LoaderTech HQ, Uusimaa, Finland
Contact:

13 Jun 2014 14:13

Just tried it and the saving worked :) Thanks for the info.
ImageImage
ImageImage
ImageImage

Anonim119
Posts: 16
Joined: 10 May 2014 15:15
Donation rank:

14 Jun 2014 16:53

I've got a problem. Every time I do something in editor and save it it is in base/map but when I try to add it to game or load it on editor it's still v anilla edition. What should I do? I use ,,edit europe"

User avatar
MandelSoft
Lead Developer
Posts: 3771
Joined: 08 Aug 2013 10:48
Location: Zoetermeer [NL]

14 Jun 2014 16:55

Have you repacked the sectors after a save into a new ZIP or SCS archive in the mod folder? And have you made sure it loads last?
Your daily dose of wisdom!
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Don't ask us for a release date; we don't know either.

Anonim119
Posts: 16
Joined: 10 May 2014 15:15
Donation rank:

14 Jun 2014 17:14

MandelSoft wrote:Have you repacked the sectors after a save into a new ZIP or SCS archive in the mod folder? And have you made sure it loads last?
Yes. Do I have to add europe.mbd and other files to?
It is like :
zzzzModname.scs:
1)map:
edited sectors.scs
2)europe.mbd
3) copied def folder (unpacked def.scs)
Should there be anything else?
I'm using 1.10+Promods 1.6+ Sebastian's A18/DK18 mini-extension

Anonim119
Posts: 16
Joined: 10 May 2014 15:15
Donation rank:

14 Jun 2014 17:15

Sorry it should be ,,18" instead of ,,DK18"
I used polish name :D

User avatar
MandelSoft
Lead Developer
Posts: 3771
Joined: 08 Aug 2013 10:48
Location: Zoetermeer [NL]

14 Jun 2014 18:00

The correct file structure should be:

Code: Select all

..\map\
    ..\europe\
       ..\sec+0000+0000.base
       ..\sec+0000+0000.aux
       ..\sec+0000+0001.base
       ..\sec+0000+0001.aux
       ..\etc.
For the sectors, just use the edited sectors only. Is this structure the case of your SCS archive?
Your daily dose of wisdom!
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Don't ask us for a release date; we don't know either.



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 8 guests