Need help with Ets2 map editor not loading (black screen)

Modding school: Learn it from the masters
Post Reply
basicbh1
Posts: 13
Joined: 04 Sep 2016 00:59

24 Dec 2018 11:06

Hi
This is my first time map editing after a while, I tried opening the editor but it never loads. Its just a black screen resulting in me having to shut down ETS2 or restart my pc completely. If anyone can help that would be great, it was working the day before then over night its doing this. Any help will be greatly appreciated :)

Disclaimer, yes mods have been moved out of the mod folder.

User avatar
EdgeGladiator
Posts: 2440
Joined: 11 Mar 2017 11:54
Location: Argenteuil, Ile-de-France

24 Dec 2018 11:14

Can you post your game.log?
Image

ProMods Junior Beta-Tester and Translator

[WIP] Southern France rework
[WIP] Mediterranean Map
[WIP] Maghreb Map
[REL] Real European Gas Stations Reloaded for Promods

[FR] Fiches conseille voyage : Route France, Espagne et Maroc on Yabiladi

EG0611
Developer
Posts: 985
Joined: 27 Apr 2016 08:53

24 Dec 2018 11:33

Did you extract base.scs and def.scs files?
Background changes when you press "A" key?
Camera changes when you press "C" key?
Can you teleport to a city? For example open console with ( " ) ky and type "goto berlin".
Image
Image
Image

basicbh1
Posts: 13
Joined: 04 Sep 2016 00:59

24 Dec 2018 20:56

Nope none of that worked :( it is just a dead black screen. I dont even have a def.scs file either, just doesnt exist for me.
Last edited by bmwGTR on 25 Dec 2018 13:53, edited 1 time in total.
Reason: remove quote, please do not quote the post above yours

EG0611
Developer
Posts: 985
Joined: 27 Apr 2016 08:53

24 Dec 2018 21:46

There is no way that you don't have def.scs file. It is the essential file of the game unless you use cracked version. Follow this topic;

https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=172&t=190685
Image
Image
Image

basicbh1
Posts: 13
Joined: 04 Sep 2016 00:59

26 Dec 2018 02:02

I have the legally bought version on Steam, but I have the base.scs file I must have misplaced it some time ago. I've got the ets2 editor working, for some reason I have to CTRL + ALT + DEL for it to load up.
Thanks



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest