[DYSKUSJA] ProMods 2.40 / 2.41

User avatar
bumbumek
Posts: 591
Joined: 14 Aug 2014 22:46
Location: City of Poznań

13 Jul 2019 15:03

Kurde, coś jest nie tak z tym assetem z młotem pneumatycznym. Słyszę wszystkie inne odgłosy na zewnątrz - syreny policji, samoloty, przejeżdżające auta, pociągi itd, a młota ni chu chu. Co ciekawe, spakowałem te pliki jackhammer.ogg jako osobny mod, wrzuciłem na samą górę managera, i też nic...tak jakby z tego assetu wykreślona była ścieżka dźwiękowa do tego. No już totalnie nic mi nie przychodzi do głowy. W game_logu nie ma nic o jakichkolwiek problemach z tymże.

Raz jeszcze proszę forumowiczów, przysłuchajcie się jak natraficie na te roboty budowlane, czy i u was brakuje tego dźwięku młota...

wujex
Posts: 103
Joined: 11 Sep 2016 01:57
Location: Łódź

13 Jul 2019 18:32

A o co chodzi z bledami na czerwono dx11 unable map attribute i dx 11failed to create vertex input file. Dodam ze gra czasem straszne lagi łapie
Image

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9257
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

13 Jul 2019 20:27

Gdzie występują takie błędy?
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

wujex
Posts: 103
Joined: 11 Sep 2016 01:57
Location: Łódź

13 Jul 2019 20:30

Niemcy te nowe na A4, Holandia. a np w UK stałe 60 fps i nic sie nie zacina
Image

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9257
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

13 Jul 2019 20:33

Sprawdzałeś bez innych modów? Bez konkretnej lokacji niezbyt chce mi się latać nad całą Holandią i szukać...
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

wujex
Posts: 103
Joined: 11 Sep 2016 01:57
Location: Łódź

13 Jul 2019 20:46

Na dx 9 fps trochę mniej ale nie laguje i jest normalnie wiec nie wiem co to może być . A karta obsługuje nawet 12 ( GTX 1060)
Image

Damian3k1
Posts: 29
Joined: 02 Jun 2019 18:43
Donation rank:

15 Jul 2019 08:19

Mam podobny problem z nagłymi lagami :
europa środkowa - ok
Wielka Brytania - ok
hiszpania/włochy - jest ok, nagle łapie 3-5 fps i tak przez 10 kilometrów, po tym dystansie nagle gra wraca do normalnego trybu. Czy może to wynikać z renderowania górzystych terenów / wiaduktów itp ?

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9257
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

15 Jul 2019 08:42

Brzmi dziwnie. Jakieś konkretne drogi? Pokaż na mapie na którym odcinku, to będę mógł sprawdzić u siebie i inni też będą mogli się wypowiedzieć jak jest u nich.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

wujex
Posts: 103
Joined: 11 Sep 2016 01:57
Location: Łódź

16 Jul 2019 01:03

Jechać A4 od Drezna na Kolonię i dalej na Holandię do portu Rotterdam
Image

User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 9257
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

16 Jul 2019 11:53

Przejechałem od Drezna do Kirchheimer Dreieck i dopiero przed samym węzłem, w gęstym lesie, fpsy spadły do ~45. Zajrzę o co tam chodzi, pewnie za dużo drzew high--poly.
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests