[DYSKUSJA] ProMods 2.40 / 2.41 / 2.42 / 2.43 / 2.45

Polish
User avatar
Vøytek
Developer
Posts: 10032
Joined: 05 Jan 2014 19:38
Location: Luboń
Contact:

24 Dec 2019 12:51

Raczej do tego się sprowadzi ta modyfikacja - do nowego CPU będzie automatycznie potrzebna nowa płyta główna. A do niej nowy RAM (DDR4). Zatem i karta graficzna musi być zmieniona, bo sparowanie aktualnej z nowym prockiem to bezsens. Obowiązkowy będzie też dysk SSD. A może i zasilacz? Jedyne co zostaje, to obudowa i ewentualnie stary dysk, gdzie może jest trochę ważnych rzeczy i po co się bawić w backupy i przenoszenie na nowy dysk, jak może po prostu zostać.
Jednak to już kwestia na jakieś forum technologiczne, tam na pewno więksi znawcy tematu doradzą dobór podzespołów w określonym budżecie ;)
Image
Currently working on: various stuff
#1 forum spammer
Enjoying PM since 1.52
YouTube channel [PL]: http://youtube.pl/vooytek

Horch
Posts: 7
Joined: 19 Sep 2016 20:04
Donation rank:

24 Dec 2019 13:31

Vøytek wrote:
24 Dec 2019 12:51
Raczej do tego się sprowadzi ta modyfikacja - do nowego CPU będzie automatycznie potrzebna nowa płyta główna. A do niej nowy RAM (DDR4). Zatem i karta graficzna musi być zmieniona, bo sparowanie aktualnej z nowym prockiem to bezsens. Obowiązkowy będzie też dysk SSD. A może i zasilacz? Jedyne co zostaje, to obudowa i ewentualnie stary dysk, gdzie może jest trochę ważnych rzeczy i po co się bawić w backupy i przenoszenie na nowy dysk, jak może po prostu zostać.
Jednak to już kwestia na jakieś forum technologiczne, tam na pewno więksi znawcy tematu doradzą dobór podzespołów w określonym budżecie ;)
WapkeZdrapke wrote:
24 Dec 2019 12:27
Horch wrote:
22 Dec 2019 16:25
Zatem pomyślę nad modyfikacją kompa. Dzięki wszystkim za odzew :)
Moim zdaniem nie ma co modyfikować, ja bym kupił nowy komputer.
Cześć,

Nie chcę kupować nowego kompa, a raczej wybebeszyć starego i władować w niego nowe części Zamierzam zrobić to po nowym roku. A co do znawców to mam takowych w swoim mieście. Mówię budżet i do czego ma być mi potrzebny komp, a oni robią resztę. Sam też jakimś znawcą nie jestem żeby samemu grzebać w tej materii. Więc czas pokaże co doradzą technicy magicy :P Oczywiście liczę się z tym, że z kompa zostanie tylko obudowa, ale nie razi mnie to.

Pozdrawiam.

Adisan2
Posts: 19
Joined: 29 Sep 2019 09:29

24 Dec 2019 14:58

DDR4 16 GB - 200 zł , athlon 5 1600 -400 zł ,MB b350 - 230 zł jakies 800 zł.Karta wedle uznania,ja mam 8GB w Polsce cena okolo 1700,ja kupilem z Niemiec za 1000.
I tak lwią część bierze na siebie grafika,procesor przy 6 rdzeniach i 12 wątkach nie jest obciążony bardziej niż 20%.Ja tak mam u siebie :)

grisza141286
Posts: 19
Joined: 11 Apr 2015 15:38

05 Jan 2020 17:51

Witajcie.
Będzie wersja promods dostosowana do najnoweszego dodatku mapowego gry : Droga do morze czarnego ?

Ssimoo
Posts: 491
Joined: 28 Dec 2015 18:50

05 Jan 2020 18:28

Kiedyś na pewno ;)

soleksolek
Posts: 10
Joined: 14 Aug 2016 10:23

06 Jan 2020 15:28

czy ma ktos problemy z rusmapem 2.0? U mnie w Suwałkach brakuje kawalka mapy, jest dziura.Dziwne, bo kolejnosc mam dobra i road connector dla wersji 2.0

Shuash
Posts: 1
Joined: 28 Nov 2018 19:11

06 Jan 2020 16:05

Mam ten sam problem. Zainstalowałem RUSMAP i brakuje fragmentów dróg.

soleksolek
Posts: 10
Joined: 14 Aug 2016 10:23

06 Jan 2020 18:47

u mnie taki sam problem byl na wersji 1.9.2, w tym samym miejscu, gra nie crashuje, tylko brakuje tekstur, myslalem ze connector jest zly ale jednak to cos innego

kubiaczenko19874
Posts: 1
Joined: 27 Dec 2016 20:09

09 Jan 2020 15:39

szukam mapy hungary
compatybilnej z wersja 1.36

Ssimoo
Posts: 491
Joined: 28 Dec 2015 18:50

09 Jan 2020 15:52

I co to ma wspólnego z tym tematem i całym forum?



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest