got problem about traffic lights (semaphores)

Modding school: Learn it from the masters
bendol212
Posts: 6
Joined: 14 Jun 2018 18:32

14 Jun 2018 18:38

well since im newbie to this one....pls take a look on the pic and give me the solution...ty
Image

User avatar
Nathan_A_RF
Moderator
Posts: 2127
Joined: 10 Jul 2014 15:45
Location: East Sussex, England, UK
Contact:

14 Jun 2018 18:50

Well, those are the default traffic light model, and they are designed for countries that drive on the right. Since this is a left hand drive prefab, the traffic lights are rotated.
Grab the insecticide, I'm clearing bugs ~ Nathan_A_RF - Moderator, Beta Tester & Bug Fixer
Stan SB / Fox Stevenson / Florence + The Machine - for all driving song needs

bendol212
Posts: 6
Joined: 14 Jun 2018 18:32

14 Jun 2018 19:14

can i rotate it to another direction?

User avatar
MandelSoft
Lead Developer
Posts: 3687
Joined: 08 Aug 2013 10:48
Location: Libeň, Praha, Czechia

14 Jun 2018 19:16

You can't, but if the correct country is assigned to it, the traffic lights will be oriented correctly. Currently, only the UK traffic lights are compatible with left hand traffic intersections.
Your daily dose of wisdom!
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Don't ask us for a release date; we don't know either.
Don't let the flag fool you; I'm Dutch, actually

bendol212
Posts: 6
Joined: 14 Jun 2018 18:32

14 Jun 2018 19:18

MandelSoft wrote:
14 Jun 2018 19:16
You can't, but if the correct country is assigned to it, the traffic lights will be oriented correctly. Currently, only the UK traffic lights are compatible with left hand traffic intersections.
aw tooo bad.... :o well ty for ur time guys....

bendol212
Posts: 6
Joined: 14 Jun 2018 18:32

14 Jun 2018 22:07

check it guys....in file

Code: Select all

..\def\world\semaphore_profile.sii
u can see something like this

Code: Select all

tr_semaphore_profile : tr_sem_prof.cr_1x2.gb {

	name: "crossroad 1x2 uk"

	inherited: tr_sem_prof.cr_1x1.gb
}
inherited: tr_sem_prof.cr_1x1.gb
and UK.sii

Code: Select all

country_data: country.data.uk
{
	country_id: 10

	name: "@@[email protected]@"
	country_code: "GB"

	pos:(-42290, 0, -14150)

	fuel_price: 1.354

	lights_mandatory: false
	imperial_units: true
	leftside_traffic: true
	trailer_standalone: false
	driving_tired_offence: true

	time_zone: 60		# +1 hours in minutes
	time_zone_name: "BST"
}
country_code: "GB"

is that the code about the traffic light?

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 7015
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

15 Jun 2018 03:54

You shouldn't seek an answer in correcting the country for the semaphores, instead you should allocate a country border node to your map so that it displays in the correct country (that is left hand drive)
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

bendol212
Posts: 6
Joined: 14 Jun 2018 18:32

20 Jun 2018 02:31

hello everyone i managed to edit the semaphore (for right hand to left hand) with blender.....but i got a problem about the traffic light on the road (the semaphore on the center one or maybe left if its right hand traffic)
what i know is the default of the traffic light is "single.pmd" and "city.pmd" (../model/traffic_light)
my question is what the file name on the center of the road
1. city.pmd
2.single.pmd
3. .........????
Image
i tried to edit "single_left.pmd" but no progress at all
ty very much...and sorry about my english hahaha damn :D :D

User avatar
ScuL
Founder
Posts: 7015
Joined: 31 Jul 2013 23:51
Location: Auckland, New Zealand

20 Jun 2018 04:59

Wow, you shouldn't edit the model.. the road nodes simply do not have the correct country assigned!
I am Image Dutch living in Image New Zealand and I speak Image EN Image DE Image SE Image FR
Image

bendol212
Posts: 6
Joined: 14 Jun 2018 18:32

20 Jun 2018 05:24

ScuL wrote:
20 Jun 2018 04:59
Wow, you shouldn't edit the model.. the road nodes simply do not have the correct country assigned!
well hungary have the same model with the default one....and its work for me btw....what i do only change the direction of the light as u can see on pic



Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest